Φεστιβάλ Δράμας 2014: Οι νικητές

Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2014, 16:34

H "Προσευχή" του Θανάση Νεοφώτιστου απέσπασε τον Χρυσό Διόνυσο, το μεγάλο βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Δράμας. Το βραβείο συνοδεύεται από δύο έπαθλα: Η ΝΕΡΙΤ προσφέρει παροχές εξοπλισμού και τεχνικών εργασιών, αξίας 10.000€ για την παραγωγή της επόμενης ταινίας του βραβευθέντα. Η Φίνος Φιλμ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 5.000€

Ο Αργυρός Διόνυσος πήγε στο "Τρεις Αυγουλιέρες Παραλίγο Τέσσερις" του Κωνσταντίνου Σαμαρά. Το βραβείο συνοδεύεται από παροχές υπηρεσιών post production και ψηφιακής κινηματογραφικής μηχανής 4Κ, με πλήρες πακέτο αξεσουάρ και σετ φακών, αξίας 10.000€ για την παραγωγή της επόμενης μικρού μήκους ταινίας του σκηνοθέτη.

Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας: "Jennings Lodge" της Αλίκης Σούμα. Το Βραβείο, συνοδεύεται από ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα ψηφιακού μοντάζ Avid Media Composer.

Ειδικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης»: Χάρης Λαγκούσης ("Maasai"). Η οικογένεια Κατσουρίδη προσφέρει στον βραβευμένο σκηνοθέτη, πλήρη τεχνική κάλυψη για την παραγωγή της επόμενης ταινίας του.

Τιμητική Διάκριση Σεναρίου: Βαγγέλης Σέρφας (για το «Sunday» του ιδίου). Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου για τη «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου. Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας: Αλκης Παναγιωτίδης για το «Εβίβα» των Δημήτρη Νάκου και Αμέρισσας Μπάστα. Τιμητική διάκριση Φωτογραφίας: Χρήστος Βουδούρης για το «ΙΙ» του Ευθύμη Σανίδη. Βραβείο Animation: Στην ταινία «Drag me: an urban music tale» του Νίκου Κέλλη.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos