Εβδομάδα ελληνικού σινεμά στο Βελιγράδι

Δημοσίευση: 20 Απριλίου 2014, 11:49

«Εικόνες από το παρελθόν, όραμα για ένα μέλλον» θα είναι ο τίτλος της εβδομάδας ελληνικού κινηματογράφου στο Βελιγράδι, από τις 23 έως τις 28 Απριλίου.

Θα παρουσιαστούν ταινίες από τα πρώιμα στάδια του ελληνικού κινηματογράφου (δεκαετία ’30), την εποχή 1950-1960, αλλά και σύγχρονο σινεμά, ενώ πολλές από τις ταινίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο σερβικό κοινό.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα παρουσιαστούν συμπεριλαμβάνονται το «Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, η «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη, «H Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη, ο «Κυνόδοντας» (φωτό) του Γιώργου Λάνθιμου, το «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, και σειρά ταινιών μικρού μήκους.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού της Σερβίας, την αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στη Σερβία, το Κέντρο Νεότητας Βελιγραδίου, την Ταινιοθήκη Βελιγραδίου, την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βελιγράδι και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos