ΣΕΙΡΕΣ

Είδαμε τον πιλότο του "The Deuce"

Δημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2017, 20:59
Συντάκτης:

Ο Ντέιβιντ Σάιμον είναι ο δημιουργός του "The Wire" μία από τις καλύτερες σειρές της τηλεόρασης. Και πολύ πριν την τωρινή αποκαλούμενη χρυσή εποχή της...
Ο Αμερικανός πρώην δημοσιογράφος και νυν σεναριογράφος και συγγραφέας επιστρέφει με το "The Deuce", τη νέα δραματική σειρά τοποθετημένη στη Νέα Υόρκη στις αρχές των 70s με θέμα το ξεκίνημα της βιομηχανίας του πορνό και της σταδιακής νομιμοποίησής της έως και τα 80s. Μαζί με τον Τζορτζ Πελεκάνος, εξαιρετικό συγγραφέα και συνεργάτη του στο "The Wire" συνεχίζουν ξανά με έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια και κατά συνέπεια στους χαρακτήρες. Τα πάντα που βλέπουμε και ακούμε, μπορούν να τους καθορίζουν.. Και αυτοί είναι που θα προκαλέσουν τα όσα θα συμβούν.

Η αποτύπωσης της εποχής είναι ρεαλιστική και όχι λαμπερή, όπως πχ (ηθελημένα βέβαια) στο "The Get Down" του Λούρμαν. Οι ήρωες πασχίζουν, δεν βλέπεις τίποτα αισιόδοξο. Ο πιλότος διαρκεί 90 λεπτά, δεν μπαίνει καν στην δράση έκαι στο αληθινό στόρι που θα διηγηθεί στη συνέχεια, αλλά σοφά παίρνει το χρόνο του. Οι χαρακτήρες είναι το παν. Για ποιο λόγο θα κάνουν, ότι κι αν κάνουν, παρακάτω. Η σειρά -ή αν θέλετε ο 1ος κύκλος- ολοκληρώνεται σε 8 επεισόδια.

Ο Τζέιμς Φράνκο -σκηνοθετεί και δύο επεισόδια- είναι συγκρατημένος, ένας μπάρμαν που δεν μπορεί να κρατήσει την οικογένειά του, αναζητεί μια νέα οικονομική διέξοδο και έχει να κάνει και με τον χαβαλέ αδελφό του (ξανά ο Φράνκο) που χρωστάει στους πάντες, ένας χαρακτήρας-παραπομπή στον Johnny Boy του ΝτεΝίρο από τους "Κακόφημους δρόμους".

Οι πόρνες και οι νταβατζήδες αντιμετωπίζονται και αυτοί, όπως βλέπουν και οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Σαν επαγγελματίες. Υπάρχουν άτυποι νόμοι. Η Μάγκι Γκίλενχαλ είναι φοβερή στο ρόλο της πόρνης Κάντι, σε ένα ρόλο που ελάχιστες... σταρ, θα δέχονταν να παίξουν.

To πρώτο επεισόδιο είναι ουσιώδες και πολλές φορές προκλητικό. Δείχνει ψυχρό αλλά συμπαθεί, ξεκάθαρα, χαρακτήρες. Δεν ήρθε για να καταγγείλει, αλλά η κριτική του είναι πάντα εκεί, για να κρίνει ο καθένας. Το"The Deuce" δύσκολα θα αποτύχει στη συνέχεια, είναι σχεδόν απίθανο. Το θέμα όμως είναι να δούμε κάτι πολύ ανώτερο από κάθε άλλη δραματική σειρά των τελευταίων χρόνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos