"Τίγρης και Δράκος 2" στο Netflix - Trailer

Δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2014, 23:49
Συντάκτης:

Το δίκτυο Netflix αφού εισέβαλε στο χώρο των τηλεοπτικών σειρών με δικά του προγράμματα, όπως το εξαιρετικό «House of Cards» με Κέβιν Σπέισι, τώρα στοχεύει και στις κινηματογραφικές ταινίες. Το δίκτυο ανακοίνωσε ότι θα διανείμει την πρώτη του ταινία μεγάλου/ πλήρους μήκους μετά από συμφωνία με τη Weinstein Company.

Η ταινία θα είναι η συνέχεια του «Τίγρης και Δράκος» (Crouching Tiger, Hidden Dragon) του Ανγκ Λι και αναμένεται να προβληθεί στο Netflix και στις κινηματογραφικές αίθουσες Imax τον Αύγουστο. Στο «Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend» θα παίζει η Μισέλ Γεό, ξανά στον ρόλο της πολεμίστριας Γιου Σου-Λιέν, καθώς και ο Κινέζος ηθοποιός ταινιών δράσης Ντόνι Γιεν. Ωστόσο, τη σκηνοθεσία δε θα αναλάβει ο Ανγκ Λι, αλλά ο Γιουέν Ουό Πινγκ ("True Legend", "The man of Tai Chi"), και έχει αρχίσει ήδη γυρίσματα στη Ν. Ζηλανδία.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα των New York Times, το νέο «Τίγρης και Δράκος» θα βγει ταυτόχρονα στο Netflix και σε επιλεγμένες αίθουσες Imax, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη ταινία που κάνει πρεμιέρα ταυτόχρονα στην δημοφιλή υπηρεσία streaming και στα σινεμά. Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμη στους συνδρομητές χωρίς επιπλέον κόστος, ενώ αντίστοιχα θα ακολουθήσουν και άλλες ταινίες που θα βγουν μέσω αυτού του μοντέλου διανομής.

Όπως δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ο Τεντ Σαράντος, chief content officer του Netflix, ελπίζει ότι αυτή η συμφωνία θα δείξει στο Χόλιγουντ ότι έχει έρθει η ώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ταινιόφιλων και να αλλάξει τις παραδοσιακές μεθόδους διανομής (πρώτα στα σινεμά και μήνες μετά στο streaming). «Αυτό που ελπίζω είναι ότι θα αποδειχτεί ότι δεν γκρεμίζεται ο ουρανός... Είναι δύο διαφορετικές εμπειρίες, σαν να βλέπεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και να τον παρακολουθείς στην τηλεόραση». Πάντως, πολλοί μεγάλοι κινηματογράφοι της Αμερικής δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή και έχουν αρνηθεί να προβάλουν την ταινία.

Update 8/12/15: Το τρέιλερ ανέβηκε, δεν έχει μεγάλη σχέση με την ταινία του Ανγκ Λι προφανώς, αλλά υπόσχεται υπέροχα χορογραφημένο ξύλο και έντονη δράση, άλλωστε ο Γιουέν Ουό Πινγκ, εκτός από σκηνοθέτης είναι και χορογράφος και μάλιστα από τους top του χώρου, καθώς είχε αναλάβει στον συγκεκριμένο τομέα και την πρώτη ταινία, αλλά και -για παράδειγμα- το "Kill Bill" του Κουέντιν Ταραντίνο και το κλασσικό "Kung Fu Hustle"/2004

Update 20/2/16: Νέο τρέιλερ, εξίσου εντυπωσιακό, το οποίο σφραγίζει το συμπέρασμα, πως το νέο φιλμ μπορεί να υστερεί στην λυρικότητα της σκηνοθετικής προσέγγισης του Ανγκ Λι, αλλά ποντάρει στις ιδιαίτερα εντυπωσιακές χορογραφίες του κατά την διάρκεια των σκηνών με τις συμπλοκές.

 

Πρώτη δημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2014, 23:49
Ενημέρωση: 21 Φεβ. 2016, 19:39
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos