Στις αίθουσες τελικά το "The Interview", παρά τις απειλές των Κορεατών...

Δημοσίευση: 17 Δεκ. 2014, 11:53

Τα πράγματα σοβάρεψαν στο μέτωπο της ταινίας ‘The interview’ και πήραν πλέον άγριες διαστάσεις, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και έπειτα από το μήνυμα της ομάδας που χάκαρε τα αρχεία της Sony προς τους θεατές ‘να θυμηθούν την 11η Σεπτεμβρίου 2001’, ακυρώθηκε η αυριανή επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στη Νέα Υόρκη από πλευράς υπευθύνων της κινηματογραφικής αίθουσας.

Επιπλέον, οι πρωταγωνιστές Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο αναγκάστηκαν με τη σειρά τους να ακυρώσουν όλες τις συνεντεύξεις τύπου που είχαν προγραμματιστεί, με αβέβαιο πλέον το μέλλον της στις Αμερικανικές αίθουσες, που φαίνεται να ‘αφαιρούν’ την ταινία από τις προγραμματισμένες τους προβολές, λόγω φόβων για τρομοκρατική επίθεση.

Το μήνυμα των χάκερς που αυτοαποκαλούνται ‘ Guardians of Peace’ που συνδέεται με το καθεστώς της Β.Κορέας ήταν το εξής: «Προειδοποιούμε. Θα δείξουμε σε κάθε ώρα και κάθε περιοχή όπου θα προβληθεί η ταινία, συμπεριλαμβανομένης και της πρεμιέρας, σε τι πικρή μοίρα θα πρέπει να καταδικαστούν όσοι ψάχνουν τη χαρά στην τρομοκρατία. Σύντομα όλος ο κόσμος θα δει τι φρικτή ταινία δημιούργησε η Sony. Ο κόσμος θα γεμίσει φόβο. Να θυμάστε την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Σας προτείνουμε να μείνετε μακριά από τις αίθουσες. (Αν το σπίτι σας είναι κοντά, καλύτερα να το εγκαταλείψετε). Ό,τι συμβεί τις επόμενες ημέρες θα έχει προκληθεί από την απληστία της Sony. Όλος ο κόσμος θα αποκηρύξει τη Sony».

Ειρήνη Κατσαρά

Update 23/12/14: Τελικά ή πέρασε ο λόγος του Προέδρου (μόλις χθες ο Μπάρακ Ομπάμα είχε δηλώσει πως κακώς η Sony συμμορφώθηκε με τις απειλές των ΒορειοΚορεατών και ανέβαλε την έξοδο της ταινίας στους κινηματογράφους) ή πρόκειται για ένα από τα κορυφαία μαρκετινίστικα τρικ προώθησης όλων των εποχών... Όπως και νά'χει, η SONY ανακοίνωσε ότι τελικά το "The interview" θα προβληθεί τελικά σε ένα περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ τονίστηκε ότι αναζητεί περισσότερες επιλογές για να προβάλλει την ταινία:

"Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε την (ιδέα) της πρεμιέρας για την ταινία The Interview και είμαστε ενθουσιασμένοι που η παραγωγή μας θα προβληθεί σε μια σειρά από κινηματογραφικές αίθουσες ανήμερα των Χριστουγέννων", σχολίασε ο Μάικλ Λίντον, διευθύνων σύμβουλος της Sony και συμπλήρωσε: "Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να εξασφαλίσουμε περισσότερες πλατφόρμες και περισσότερους κινηματογράφους, έτσι ώστε αυτή η ταινία να φτάσει σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό". Αυτό το τελευταίο ίσως σημαίνει ότι εκτός από τις 60 αίθουσες που θα προβάλλουν των φιλμ, ίσως δοθεί και σε VOD (video on demand) παράλληλα. Στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για την 19η Φεβρουαρίου 2015. Δεν γνωρίζουμε τι θα πράξει η Feelgood. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos