Διπλή τηλεοπτική πρόκληση για τον Ντέιβιντ Φίντσερ

Δημοσίευση: 19 Δεκ. 2014, 16:45

Λίγο μετά το "Gone girl" και ενώ περιμένουμε με αγωνία τον 3ο κύκλο του "House of cards" του οποίου υπήρξε εμπνευστής και σκηνοθέτης των πρώτων επεισοδίων, ο Ντέιβιντ Φίντσερ θα ασχοληθεί ξανά με την τηλεόραση πριν από τη νέα του κινηματογραφική δουλειά, όποια και αν επισημοποιηθεί τελικά ότι θα είναι.

Ο διάσημος δημιουργός συμφώνησε για διπλή συνεργασία με το ΗΒΟ. Καταρχήν για το "Shakedown", ένα γκανγκστερικό νουάρ που εκτυλίσσεται στο Λος Αντζελες του 1950 και βασίζεται σε πρωτότυπο υλικό του Τζέιμς Ελροϊ. Θα έχει κεντρικό ήρωα τον Φρεντ Ότας, αληθινό πρόσωπο στο οποίο βασίστηκε και ο ήρωας του Τζακ Νίκολσον στο "Chinatown". Υπήρξε αστυνομικός και στη συνέχεια ιδιωτικός ντετέκτιβ, μέχρι και πληροφοριοδότης της CIA και τα μάλα... διεφθαρμένος. Κάτι σαν "Λος Αντζελες Εμπιστευτικό" σαν να λέμε...

Παράλληλα, ο Φίντσερ θα σκηνοθετήσει το πρώτο, ημίωρο επεισόδιο, της σειράς "Living on Video" που θα περιγράφει την ιστορία των video clips της δεκαετίας του '80 και πς αυτά άνθησαν και εξελίχθηκαν. Άλλωστε, ο ίδιος έχει σκηνοθετήσει δεκάδες μουσικά βίντεο για διάσημους καλλιτέχνες και σίγουρα θα νοιώσει οικεία κινηματογραφώντας τα συνεργεία και τους συντελεστές που έχτισαν τον κόσμο των video clips και του έδωσαν τις βάσεις για να εξελιχθεί σταδιακά σε αυτόνομη μορφή δημιουργικής τέχνης, πλατφόρμα και λογική που υπηρετούν πέον και τα κινηματογραφικά τρέιλερ. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos