"American sniper": Το αριστούργημα του Κλιντ Ίστγουντ;

Δημοσίευση: 19 Μαρτίου 2014, 16:01

Aσταμάτητος ο Κλιντ Ίστγουντ. Ο 84χρονος μυθικός σκηνοθέτης/ηθοποιός, χωρίς καλά καλά να έχει τελειώσει την πρόσφατη δουλειά του, το μιούζικαλ "The Jersey Boys" για τον Frankie Valli & Four Seasons (βρίσκεται στο post production), συμφώνησε για την επόμενη.

Πρόκειται για το "American Sniper", την αληθινή ιστορία του Τεξανού πεζοναύτη Κρις Κάιλ (με συνολικό τίτλο "The Autobiography Of The Most Lethal Sniper In US Military History") με το "τιμητικό" ρεκόρ των περισσότερων "στόχων" που έχουν ποτέ σκοτωθεί από την κάνη Αμερικανού ελεύθερου σκοπευτή. Η αφοσίωσή του όμως στη στρατιωτική του καριέρα και το σώμα των πεζοναυτών φτάνει σε σημείο εμμονής και επηρεάζει τις οικογενειακές του σχέσεις.

Το συγκεκριμένο (βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Κάιλ και προσαρμοσμένο από τον Τζέισον Ντιν Χολ των όχι και αξιομνημόνευτων "Spread", "Paranoia"...) πρότζεκτ αποτελεί μάλλον εμμονή και του Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος έχει αναλάβει τα δικαιώματα του φιλμ σαν παραγωγός, κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τον ίδιο, ενώ φέρεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να πειστεί ο Ίστγουντ.

Μάλιστα, έχει ήδη βρεθεί και η συμπρωταγωνίστρια. Πρόκειται για την Σιένα Μίλερ που προτιμήθηκε από Κέιτ Μάρα και Τζέιμι Αλεξάντερ.

Α.Κ.

Update 3/10/14: Δόθηκε και η πρώτη επίσημη φωτό στην δημοσιότητα, με τον Κούπερ να σχολιάζει ότι θα σεβαστεί μέχρι κεραίας τα απομνημονεύματα του Κάιλ: "Την μια και μοναδική φορά που κατάφερα να του μιλήσω στο τηλέφωνο, προσπάθησα να του διαλύσω όποιους φόβους διατηρούσε λόγω Χόλιγουντ και διαβεβαίωσα τον ίδιο και την οικογένειά του, ότι δεν θα αλλοιωθεί τίποτε από την ιστορία του. Ο Κάιλ έμεινε γνωστός σαν ο "Διάβολος", παρατσούκλι που του κόλλησαν οι Ιρακινοί, ενώ απολαμβάνει στάτους θρύλου στον αμερικανικό στρατό και τις ειδικές δυνάμεις. Το πρώτο τρέιλερ πάντως είναι αναπάντεχα εσωτερικό, καθόλου φασαριόζικο και καταφέρνει με μια σκηνή να δείξει μια διαφορετική πτυχή στα διλήμματα που αντιμετωπίζει στην μάχη ένας πεζοναύτης... Μεγάλε Κλιντ...

 

Update 18/12/14: Εκπληκτικό δεύτερο τρέιλερ που εστιάζει στον Μπράντλεϊ Κούπερ και τις αποφάσεις που καλείται αν πάρει στο πεδίο μάχης και που πολλές φορές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ιδανικά και τα πιστεύω του, ενώ θα έχει να διαπραγματευτεί και τις τύψεις του στον ρόλο του καλού οικογενειάρχη. Σπαρακτικός Μπράντλεϊ Κούπερ, η τραγικότητα του μινιμαλισμού από τον αξεπέραστο Κλιντ Ίστγουντ, ένα μοντάζ-μανούλα στην συγκίνηση, μας ξερίζωσε ένα κομμάτι από το είναι μας. Και ακόμα δεν είδαμε όλο το φιλμ...

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
16 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos