ΣΕΙΡΕΣ

"Designated Survivor": Πλανητάρχης, god dammit!

Δημοσίευση: 6 Οκτ. 2016, 12:46
Συντάκτης:

To Καπιτώλιο ανατινάζεται, οι πάντες σκοτώνονται, από τον Πλανητάρχη, την κυβέρνηση, γερουσιαστές. Who you gonna call? Tον μοναδικό άνθρωπο στην τηλεόραση που μόνιμα ζει και αναπνέει μόνο κάτω από συνθήκες πίεσης. Τον Τζακ Μπάουερ! Μην είστε αφελείς, ο Κίφερ Σάδερλαντ δεν υπάρχει. Μόνο ο Τζακ.

Στο "Designated Survivor" ως Τhomas "Tom" Kirkman, από πρώην Υπουργός ορκίζεται πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς το πρωτόκολλο ορίζει πως σε κάθε κυβερνητική συνεδρίαση στο Καπιτώλιο, πάντα ένας μέλος της, είναι σε ασφαλή τοποθεσία, ώστε να σιγουρέψουν τη συνέχεια του Κράτους σε περίπτωση επίθεσης.
Τα πρώτα από τα 22 συνολικά επεισόδια του 1ου κύκλου, σε βάζουν κατευθείαν στη δράση. Το σενάριο με απλό και γρήγορο τρόπο μας παρουσιάζει έναν απλό και ιδεαλιστή Υπουργό, με προτεραιότητα στην οικογένειά του, να είναι ξαφνικά ηγέτης του πλανήτη, προσπαθώντας να μπει σε ένα ρόλο νιώθοντας ήδη φόβο και άγχος.

Ο ρυθμός είναι γρήγορος, το στιλ έως τώρα είναι κάτι μεταξύ του τρίπτυχου, "West Wing", "Homeland" και "House of Cards", άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Ο Τζακ (βάλτο το στο μυαλό, μόνο έτσι θα τον αποκαλούμε) δείχνει ευγενικός και ήρεμος μέχρι βέβαια τη στιγμή που θα καταλάβει τη δύναμη που έχει στα χέρια του και τα κάνει όλα γης μαδιάμ. Ηδη, τα μεγάλα γυαλιά του δείχνουν ως ένα τρικ για να ξεγελάσει κόσμο, περιμένοντας απλά την κατάλληλη στιγμή. Μαζί του είναι η Νατάσα ΜακΕλχον ως σύζυγός του και η Μάγκι Q, ως η πράκτορας του FBI με καλή μύτη.

Υπάρχουν έως τώρα 1,2 αρνητικά σημεία, όχι ικανά να μας κάνουν να σταματήσουμε τη σειρά, αλλά θα ήταν και λάθος να τα γράψουμε. Κι αν ο Τζακ το διαβάσει;
Με λίγα λόγια, μια δυναμική νέα σειρά, με πατριωτισμό και δράση και όπως φαίνεται, με συνεχείς ανατροπές να είναι μπροστά. Ο Τζακ παίζει σαν να μην μπορεί να αποτινάξει από πάνω του το "24" και είναι απλά αδύνατον να μην το σκέφτεσαι. Τόσους πρόεδρους έσωσε, ήρθε η σειρά του.
Ας του δώσουν και οι σεναριογράφοι και ένα "God dammit" να γουστάρουμε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos