ΣΕΙΡΕΣ

"The defenders" s01 - Κριτική

Δημοσίευση: 17 Οκτ. 2017, 19:51

Σύνοψη: Το The Defenders, το “τηλεοπτικό” στοίχημα της Marvel, παρακολουθεί τους Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage και Iron Fist που ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Alexandra και το The Hand.

Άποψη: Η σειρά ξεκινά λίγο μετά το φινάλε του Iron Fist. Ο Danny Rand (Finn Jones) επιστρέφει στη Νέα Υόρκη, αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια του να ανατρέψει το The Hand. Η Jessica Jones (Krysten Ritter), αρνούμενη να αναλάβει υποθέσεις ως ιδιωτική detective, προσπαθεί να  απαλλαγεί από τον τίτλο της ηρωίδας. Ο Luke Cage (Mike Colter) αποφυλακίζεται και συνεχίζει την προσπάθεια του να κάνει το Harlem μια πιο ασφαλή γειτονιά. O Matt Murdock (Charlie Cox) εργάζεται ως συνήγορος υπεράσπισης έχοντας αφήσει τις μέρες που προστάτευε το Hell’s Kitchen, ως Daredevil, πίσω του. Η εκτεταμένη, ωστόσο, δράση της Electra (Elodie Yung) υπό τις οδηγίες της Alexandra (Sigourney Weaver) και του The Hand αναγκάζει τους τέσσερις ήρωες να ενώσουν της δυνάμεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν την πόλη.

Οι γρήγοροι ρυθμοί, που χαρακτηρίζουν τους πρώτους κύκλους τόσο του Daredevil όσο και του Jessica Jones, απουσιάζουν από το The Defenders το οποίο, αν και έχει μόλις οχτώ επεισόδια, δυσκολεύεται να διατηρήσει έναν εσωτερικό ρυθμό ανάλογο του περιεχομένου του. Η δομή της σειράς παραπέμπει περισσότερο σε μια Τρίτη σεζόν Daredevil παρά σε ένα ensemble υπερ-ηρώων. Δευτερεύοντες χαρακτήρες, που πλαισιώνουν τις τέσσερις σειρές, κάνουν την εμφάνιση τους περισσότερο σε μια προσπάθεια ικανοποίησης του κοινού και ενίσχυσης της αίσθησης πως πρόκειται για ένα ενιαίο σύμπαν μέσα στο οποίο υπάρχουν και δρουν αυτοί οι ήρωες, παρά εξυπηρέτησης της πλοκής. Αυτή η αδυναμία του The Defenders να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα φαίνεται και στην αισθητική του καθώς  αδυνατεί να σχηματίσει το δικό του μοναδικό στυλ, το δικό του αισθητικό χαρακτήρα, όπως συνέβη με το Luke Cage. Αντίθετα, αποτελεί το συνονθύλευμα των αισθητικών κατευθύνσεων που είχαν πάρει οι προηγούμενες σειρές, χωρίς όμως να μπορεί να τα αφομοιώσει σε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Αν και το The Defenders ίσως καταφέρει να διατηρήσει το ενδιαφέρον του θεατή από επεισόδιο σε επεισόδιο, δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες που δημιούργησα οι προηγούμενες σειρές, λειτουργώντας κυρίως σαν υπενθύμιση για τις επικείμενες συνέχειες των Daredevil, Jessica Jones και Luke Cage.

4 / 10

Μυρτώ Νίκα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos