‘To the Bone’: Πως η Marti Noxon έκανε ταινία τη μάχη της για την ανορεξία

Δημοσίευση: 4 Φεβ. 2017, 05:27
Συντάκτης:

... και αγοράστηκε για 8 εκατομμύρια από το Netflix!

H Noxon είναι μια πολύ γνωστή και επιτυχημένη σεναριογράφος και παραγωγός τηλεοπτικών πρότζεκτ κυρίως (Prison Break, Grey's Anatomy, Mad Men, Glee) και αυτή είναι η παρθενική της ταινία η οποία βασίζεται σε αυτοβιογραφικά κομμάτια. Αγγίζει ένα πολύ σοβαρό θέμα, τη διατροφική διαταραχή. Πρωταγωνίστρια της ταινίας ‘To the Bone’, που μόλις σημείωσε μια επιτυχημένη πρεμιέρα στο Sundance , είναι η Ellen (Lily Collins), μια νεαρή κοπέλα που λατρεύει το μαύρο χιούμορ ενώ παράλληλα πάσχει από νευρική ανορεξία.

Η σκηνοθέτιδα, πάλεψε χρόνια ώστε να καταφέρει να φτάσει πολύ βαθιά στον εσωτερικό της κόσμο και να υλοποιήσει την ιστορία της. Ένας λόγος είναι ότι βρήκε πολλές πόρτες κλειστές από παραγωγικές εταιρίες (του Hollywood) που δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για το ευαίσθητο αυτό θέμα , αδυνατούσαν μάλιστα, όπως υποστηρίζει και η ίδια, να  καταλάβουν το χιούμορ που αποφάσισε να προσθέσει στην περιπέτεια της ανορεξικής κοπέλας, ενώ άντρες παραγωγοί την απέρριπταν λέγοντας της πως το θέμα της είναι "μικρό"(!!!).

Αυτό που κυρίως την ώθησε να πει οπτικοακουστικά την εμπειρία της, είναι το ότι ο κόσμος της έλεγε συνεχώς  "Πρέπει να το γράψεις αυτό, είσαι σεναριογράφος", όταν η ίδια περιέγραφε περιστατικά από τα χρόνια που υπήρξε ανορεξική και βουλιμική.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Lily Collins (πλάι στον Κιάνου Ριβς) η οποία ταυτίστηκε αμέσως με τον χαρακτήρα διότι και η ίδια έχει περάσει παρόμοια περίπτωση όταν ήταν στην ηλικία της εφηβείας της. Σκηνοθέτιδα και ηθοποιός δεν άργησαν να δεθούν μεταξύ τους καθώς  τους συνδέει ένα κοινό "πάθος" εκτός από κοινό παρελθόν, όπως δήλωσε η Noxon

Το ‘To the Bone’ θα προβληθεί αργότερα τον ίδιο χρόνο, από τους δείκτες του Netflix.

Update 21/6/17: Έτοιμο και το τρέιλερ για το φιλμ που θα ανέβει στο Netflix στις 14 Ιουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos