ΣΕΙΡΕΣ

"Black Mirror", season 3: Εθισμός

Δημοσίευση: 12 Ιαν. 2017, 12:51

Το "Black Mirror" είναι (ή ήταν πλέον) η κλασική σειρά που όταν τη δεις λες σε φίλο, «καλά δεν της έχεις δει ακόμα»; Oι δύο πρώτες σεζόν είχαν μόλις 6 επεισόδια. Και υπάρχει ακόμα ένα "χριστουγεννιάτικο". Το φθινόπωρο ξεκίνησαν να προβάλλονται τα 6 νέα της 3ης σεζόν, με άλλα τόσο να ακολουθούν από το Netflix.
Bέβαια, όπως ήδη θα ξέρετε, το στόρι αλλάζει σε κάθε επεισόδιο. Αυτόνομες ιδέες βγαλμένες από το μυαλό του Charlie Brooker, τοποθετημένες όλες στο μέλλον, όχι πολύ μακριά από εμάς. Ο φόβος σε κάθε επεισόδιο έρχεται εκεί που κυριολεκτικά δεν το περιμένεις, από την τεχνολογία, τα social media. Οχι όμως από αυτά, αλλά από τον απόλυτο εθισμό του Δυτικού πολιτισμού σε αυτά.

Ο πανέξυπνος Brooker τα έχει καταφέρει έως τώρα, καθώς τα περισσότερα επεισόδια, έχουν μια φοβερή ιδέα. Αλλά όχι, αλλά και πάλι, αδιάφορα δεν τα λες.
Στον 3ο κύκλο, κάθε επεισόδιο είναι από καλό έως εξαιρετικό. Πολλές φορές, η σκηνοθεσία οφείλει να φτάσει κάθε ιδιοφυή ιδέα μέχρι το τέλος, και εκεί ίσως υπάρχει ένα μικρό δείγμα σύγχυσης. Σε ελάχιστα, είναι η αλήθεια, επεισόδια, η ροή δεν ακολουθεί το αρχικό ξάφνιασμα και οι λύσεις δεν είναι πάντα συναρπαστικές.
Από τα έξι επεισόδια το "Nosedive", σκηνοθετημένο από τον Joe Wright του "Atonement" και "Hanna" έχει μια φοβερή Bryce Dallas Howard που αναζητά μέσω... like από τα κινητά όλων, να φτάσει σε ένα επίπεδο να γίνει αποδεκτή κοινωνικά και οικονομικά. Διασκεδαστικό μέσα στην μιζέρια του...
Το "Playtest", έχει στην κάμερα τον Dan Trachtenberg του περσινού "10 Cloverfield Lane", και το λες και τρομακτικό.  
Το "Shut Up and Dance" παίζει ουσιαστικά στο παρόν, με τα προσωπικά δεδομένα του καθενός και την ιδιωτικότητα να κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή. Μαζί βέβαια και εμείς. Το επεισόδιο είναι πολύ δυνατό, απρόβλεπτο και σκληρό.
Το "San Junipero" είναι μελαγχολικό, μιλά για έρωτα και θάνατο, στην αρχή ίσως μπερδευτείς όπως και εμείς. Στο τέλος θα το εκτιμήσεις. Πιθανότατα το καλύτερο της σεζόν.
Το "Men Against Fire", μας πάει σε ένα σκοτεινό μέλλον, σε έναν κόσμο διαλυμένο με στρατιώτες  να κυνηγούν να σκοτώσουν τα εχθρικά roaches. Πολλά twists, δυναμικό, ίσως θέλαμε κάτι ακόμα.
Το σχεδόν διπλό σε διάρκεια "Hated in the Nation" έχει την μόνιμα συμπαθή Kelly McDonald, και αυτό μας φτάνει. Συν  την ψυχολογία της μάζας.
Δείτε τα και μόνοι σας, όλα εμείς θα σας τα λέμε;

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos