"B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin" δωρεάν στο Booze

Δημοσίευση: 25 Νοε. 2016, 00:06
Συντάκτης:

Η Ταινιοθήκη του Goethe-Institut και το Booze Cooperativa, προβάλλουν τους επόμενους δυο μήνες, πάντα Δευτέρα, οκτώ ταινίες που σκέφτονται, αισθάνονται, ψυχαγωγούν. Ανάμεσά τους το αριστούργημα του animation σινεμά της δεκαετίας του 1920 «Οι περιπέτειες του Πρίγκιπα Άχμεντ», αλλά και το παραγνωρισμένο ερωτικό δράμα της δεκαετίας του 1950 «Ουρανός χωρίς αστέρια» καθώς και διακεκριμένα έργα του 21ου αιώνα – ντοκιμαντέρ ή μυθοπλασία, ξεκαρδιστικές ή γλυκόπικρες κωμωδίες ή και προβοκατόρικα ως προς τη φόρμα και το περιεχόμενο φιλμ της νέας γενιάς Γερμανών σκηνοθετών.

Η έναρξη του προγράμματος γίνεται με το περιζήτητο σε διεθνές επίπεδο ντοκιμαντέρ «B-Movie: Lust&Sound in West-Berlin».

Στη δεκαετία του 1980 το Δυτικό Βερολίνο ήταν ένα δημιουργικό χωνευτήρι καλλιτεχνικών και κοινωνικών κινημάτων, μια μητρόπολη της subculture, ένας πόλος έλξης για καλλιτέχνες, καταληψίες σπιτιών, δαιμόνιους ερασιτέχνες, διεθνείς σταρ.

Το «B-Movie» τεκμηριώνει απολαυστικά τέχνη, μουσική και χάος στο «άγριο» Δυτικό Βερολίνο με αυθεντικά ντοκουμέντα της τότε εποχής.

Οικοδεσπότης και παρουσιαστής αυτού του ταξιδιού στο «χαμένο» πια Δυτικό Βερολίνο στα τέλη του ψυχρού πολέμου είναι ο Βρετανός μουσικός από το Μάντσεστερ Mark Reeder που έφτασε τέλη της δεκαετίας του 1970 στο Βερολίνο - και ευτυχώς κινηματογραφήθηκαν όλα όσα επρόκειτο να ζήσει στη συνέχεια.

Δευτέρα 28/11/16 στις 20.00. Booze – Τόπος Εφαρμοσμένης Αισθητικής. Κολοκοτρώνη 57. Αθήνα. Γλώσσα: Γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη. Τηλ. 211 4053733

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos