Άντονι Χόπκινς και Έμμα Τόμπσον ξανά μαζί μετά από 24 χρόνια

Δημοσίευση: 11 Οκτ. 2017, 23:09
Συντάκτης:

Δυο σπουδαίοι Βρετανοί ηθοποιοί θα συναντηθούν ξανά για χάρη του Shakespeare! O λόγος για τους Anthony Hopkins και Emma Thompson, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί στις αρχές της δεκαετίας του 90’ για τις κινηματογραφικές ταινίες Howards End και The Remains Of The Day.  Τώρα ετοιμάζονται για μια σύγχρονη αναβίωση του King Lear, έργου του William Shakespeare, το οποίο θα πάρει τη μορφή τηλεταινίας

Στον ρόλο του λογοτεχνικού μονάρχη θα είναι ο Hopkins, αλλά αυτός ο Lear θα είναι ο επικεφαλής μιας απολυταρχικής στρατιωτικής δικτατορίας στην Αγγλία του σήμερα. Η Thompson θα ενσαρκώσει την μεγάλη κόρη του, Goneril, με τις Emily Watson και Florence Pugh στους ρόλους των μικρότερων θυγατέρων, Regan και Cordelia. Στo cast συναντάμε επίσης  το «μεγαθήριο»  Jim Broadbent (Cloud Atlas), καθώς και τον Christopher Eccleston (The Leftovers). O Richard Eyre (Notes on a Scandal) είναι στο σκηνοθετικό τιμόνι, έχοντας στο βιογραφικό του και τη θεατρική μεταφορά του έργου με πρωταγωνιστή τον Ian Holm. 

O Hopkins, παρότι έχει ερμηνεύσει σαιξπηρικούς ήρωες στο παρελθόν, δεν είχε μέχρι στιγμής αναμετρηθεί με τον βασιλιά που αρχίζει να χάνει τα λογικά του όταν αποφασίζει να παραχωρήσει την εξουσία σε δυο από τις τρεις κόρες του.

Το King Lear αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο BBC Two μέσα στο 2018, με την συμπαραγωγό εταιρεία Amazon Studios να έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα της προβολής του στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Ανυπομονούμε να δούμε την επιστροφή του Sir Anthony Hopkins στη μικρή οθόνη μετά τον πρώτο κύκλο του Westworld, όπου μας χάρισε έναν ακόμα αξέχαστο χαρακτήρα, καθώς και την εκρηκτική χημεία που περιμένουμε να αναπτύξει για μια ακόμη φορά με τη μοναδική Emma Thompson!

Update 22/3/18: Πρώτη επίσημη promo φωτό με Anthony Hopkins και Florence Pugh

Update 15/5/18: Ο Άντονι Χόπκινς ήταν τόσο in character κατά διάρκεια των γυρισμάτων (που ολοκληρώθηκαν ήδη), αλλά και κατά την διάρκεια αυτών, ώστε μι ηλικιωμένη κυρία των πέρασε για ζητιάνο και του υπέδειξε ένα άσυλο για άστεγους μερικά στενά πιο μακριά από την τοποθεσία των σκηνικών, ώστε "να βρει φαγητό, νερό και διαμονή". Ο Σερ, κύριος, την ευχαρίστησε ταπεινά και θερμά. 

Update 29/5/18: Το τρέιλερ είναι online, η ταινία προβλήθηκε χθες στο BBC, πριν η Amazon Prime Video αναλάβει την διανομή της εκτός Αγγλίας στις 28 Σεπτεμβρίου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos