/ Πήγες Θερινό Σινεμά;

Θα μετρήσουμε πολλά αστέρια μέχρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στα θερινά!

Δες που πήγαμε μέχρι τώρα
News

600 ώρες Μίκης Θεοδωράκης στο ΒερολίνοΗ ταινία «Dance Fight Love Die» του Αστέρη Κούτουλα πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο δεύτερο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Γερμανίας, το 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του HOF, που πραγματοποιείται φέτος 24 – 29 Οκτωβρίου 2017. Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή για το φιλμ που φτιάχτηκε από υλικό 600 ωρών και αποτελεί ένα οδοιπορικό στην μουσική του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. H ταινία είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερου Ντοκιμαντέρ (Hofer Dokumentarfilmpreis)  “Granit” 2017.

Προβολές:  25.10.2017, 22:15, Regina – Παγκόσμια Πρεμιέρα

                     26.10.2017, 13:00, Scala – 1. Επαναληπτική

                     29.10.2017, 21:00, Classic – 2. Επαναληπτική

Το «Dance Fight Love Die» είναι μια οπτική πανδαισία που ξεπερνά τα όρια των κινηματογραφικών ειδών, ένα road movie και παράλληλα ένα φιλμικό κολάζ.  Περιστρέφεται γύρω από το σύμπαν του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεδωράκη, έναν πνευματικό αιρετικό του 20ού αιώνα που ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, το Enfant terrible της νεότερης ευρωπαικής μουσικής ιστορίας. Ο Αστέρης Κούτουλας ακολούθησε τον Μίκη για τριάντα περίπου χρόνια, από το 1987 έως το 2017: τρεις δεκαετίες γυρισμάτων, τέσσερις ήπειροι, εκατό locations, εξακόσιες ώρες φιλμ. Είναι μια ταινία που περιέχει πολλές προσωπικές στιγμές του σκηνοθέτη με τον Μίκη από το αρχειακό υλικό, λήψεις ως ντοκιμαντέρ διανθισμένα με  γκροτέσκ μυθοπλαστικά μέρη με προκλητικό χιούμορ. Ταπετσαρία είναι η μουσική του Θεοδωράκη και αμέτρητοι νεότεροι καλλιτέχνες που μέσα από την δημιουργία τους ερμηνεύουν την μουσική του. Πρόκειται για μια ταινία πάνω στην έμπνευση, τον έρωτα και τον θάνατο.

Δηλώσεις σκηνοθέτη

‘’Το «Dance Fight Love Die» είναι ένα φιλμ που γεννήθηκε μέσα από το πνεύμα της μουσικής. Ως παιδί πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου μεγάλωσα με την μουσική του Θεοδωράκη. Η καλλιτεχνική Ελλάδα για μας τους Ελληνες της Διασποράς ήταν πάντα η πατρίδα μας. To With Mikis on the Road αποτελεί το ντοκουμέντο της  οπτικής προσέγγισης του κόσμου του Μίκη και παράλληλα μια ματιά πίσω από την μουσική του. Ενα υβριδικό φιλμ για μια υβριδική ζωή που κυλά παραδειγματικά ανάμεσα σε δυο έτερους πόλους: ανάμεσα στην περιφέρεια και το κέντρο, ανάμεσα στην Ελλάδα, την Γερμναία, ανάμεσα στην Ευρώπη και άλλες ηπείρους, ανάμεσα στην προσωπική οικειότητα και την δημόσια παρουσία, ανάμεσα στο ασπρόμαυρο και το χρώμα, ανάμεσα στα καμαρίνια και την σκηνή. Ως καλιτέχνης από το Βερολίνο είχα πάντα μπροστά στα μάτια μου το τείχος και την χώρα του κανένα στην πλάτη μου. Η ταινία αυτή ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα’’.

Mε τον Mίκη Θεοδωράκη και τους ηθοποιούς Mαρίνα – Sandra von Ruffin, Aκάρ – Στάθης Παπαδόπουλος, Πανάρετος – Carlos Rodriguez κ.ά. Διάρκεια: 87’

Περισσότερες πληροφορίες και οπτικό υλικό εδώ.

Δημοσίευση: 11 Οκτ. 2017, 18:59

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύνοψη: Ο Buck Ferguson (Josh Brolin) πρωταγωνιστεί σε μια...
1λεπτό
handmaid's tale season 2
49 λεπτά
george clooney forbes
To εξειδικευμένο περιοδικό Forbes ανακοίνωσε (όπως συνηθίζει κάθε χρόνο)...
4 ώρες