ΣΕΙΡΕΣ

6 Λόγοι για να δείς Gilmore Girls

Δημοσίευση: 1 Δεκ. 2017, 20:51

Στο Gilmore Girls παρακολουθούμε τους ήρωες της φανταστικής πόλης Stars Hollows, με κύριες πρωταγωνίστριες δυο γυναίκες, την ανύπαντρη μαμά και την έφηβη κόρη: τη Lorelai (Lauren Graham) και την Rory (Αlexis Bledel), ο οποίες είναι οι καλύτερες φίλες. Με χιούμορ, η σειρά εξερευνά θέματα οικογένειας, φιλίας, ρομαντισμού, φιλοδοξίας αλλά και κοινωνικής τάξης. Κάτι ανάμεσα σε ρομαντική κομεντί αλλά και εξαιρετική κωμωδία μας καθηλώνει καθώς εξιστορεί τις ζωές των πολύχρωμων χαρακτήρων του Stars Hollow.

1. Για τις γυναίκες

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σειρές που πρωταρχικό ρόλο έχουν οι άνδρες. Σε αυτή τη σειρά όμως πρωταγωνιστούν γυναίκες και ναί μεν η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω απο τη Lorelai και τη Rory, οι υπόλοιποι γυναικείοι χαρακτήρες είναι εξίσου καλογραμμένοι και πολύπλοκοι. Δεν είναι απλά “sidekicks,” δεν ορίζονται από τη σχέση τους με τις δυο πρωταγωνίστριες, ούτε απο τις σχέσεις τους με τους άντρες. Υπάρχει η Melissa MacCarthy, που πριν γίνει ο χαρακτήρας που γνωρίσαμε στο Bridesmaids είναι η αδέξια και γεμάτη έμπνευση σεφ Sookie στο ξενοδοχείο που δουλεύει η Lorelai και η καλύτερη της φίλη. Επίσης βλέπουμε την Keiko Agena, a.k.a. την επική Lane Kim στη σειρά, η οποία κρύβει τους δίσκους της απο την θρήσκα μαμά της, ερωτεύεται τον Adam Brody και είναι προετοιμασμένη να πάει στην κόλαση για το ροκ’εν’ρολ της. Αντιστοίχως η Lane είναι η καλύτερη φίλη της Rory. Το Gilmore Girls είναι η καλύτερη σειρά όσον αφορά τη γυναικεία φιλία και αυτό που λέμε “solidarity sister!”

2. Για τη μουσική

Η σειρά αναφέρεται μονίμως στη μουσική. Για παράδειγμα: The Beatles, Led Zeppelin, Nico, Lou Reed, Joy Division, The Clash, The White Stripes, Def Leppard, Nick Cave, Radiohead, Chuck Berry, Stravinsky και άλλους. Επίσης, ο Sebastian Bach από τους Skid Row γίνεται μόνιμο μέλος του καστ. Αξέχαστα είναι τα cameo των Thurston Moore, Kim Gordon, αλλά και του Paul Anka. Τέλος, πόσο cool είναι η Lane Kim στα drums των Hep Allien?

3. Για τα writing credits

Μπορεί οι Amy-Sherman και Daniel Palladino να δημιούργησαν τη σειρά, αλλά συναντάμε επίσης τα εξής σημαντικά ονόματα στη συγγραφή και τη σκηνοθεσία: Jenji Kohan, η δημιουργος των Weeds και Orange is the New Black, Janet Leahy που έχει εργαστεί στο Mad Men, Jane Espenson, η οποία έχει δουλέψει στα Buffy the Vampire Slayer, Battlestar Gallactica, Once Upon a Time. Την σκηνοθέτη Lesli Linka από τα Homeland, Mad Men, E.R. και πολλά άλλα, και τη Rebecca Kirshner η οποία έχει γράψει και το επικό Freaks and Geeks. Αυτά απλά για να αναφέρω μερικά.

4. Για την σεναριακή πλοκή

Το Gilmore Girls δεν είναι υπερ-δραματικό, δεν προσπαθεί να είναι κάτι εξειδικευμένο με τρελά plot-twists. Το Gilmore Girls είναι αυθεντικό για αυτό και μπορείς να συσχετιστείς με τα βιώματα των ηρώων. Επίσης, είναι αληθινά αστείο, είτε κάποιος αυτοσαρκάζεται, είτε κάνει κάποια γκάφα, είτε η Λόρελαϊ συγκρίνει τη μαμά της, Emily, με τον Στάλιν.

5. Για όλες τις υπόλοιπες αναφορές

Από τον Proust και τη Molly Ringwald μέχρι τον Trump, από το Leaves of Grass του Whitman μέχρι το Spinal Tap και τον Leonardo DiCaprio, αυτή η σειρά έχει κάτι για όλους. Θα μάθεις από μουσική, σινεμά, λογοτεχνεία και pop culture.

6. Είναι σύγχρονο

Το Gilmore Girls κάνει ένα δυναμικό comeback με το reviva ("Gilmore Girls: A year in the life)l, το οποίο μας αφήνει με ανοιχτό το στόμα με την κατάληξή του. Μπορεί η σειρά να διαδραματίζεται δέκα χρόνια μετά, αλλά όπως και εσύ, όλοι οι χαρακτήρες έχουν μεγαλώσει και ωριμάσει. Οι εμπειρίες τους συμβαδίζουν, είτε λίγο είτε πολύ, με τις δικές σου: απο το πρώτο heartbreak στο λύκειο, μέχρι και το mid-life crisis, το Gilmore Girls είναι απρόσμενα υπαρξιακό και αληθινά βιωματικό.

Φανή Βασιλοπούλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos