4 βιβλια του Στίβεν Κινγκ σε μικρή και μεγάλη οθόνη το 2018!

Δημοσίευση: 26 Ιαν. 2018, 20:15
Συντάκτης:

Ο Στίβεν Κινγκ, ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς όλων των εποχών, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η επίδρασή του στην ποπ κουλτούρα δεν έχει εμφανίσει κανένα σημείο καμπής στις δεκαετίες που είναι ενεργός, αλλά ειδικά μετά την τρομακτική περσινή επιτυχία της κινηματογραφικής μεταφοράς του λατρεμένου μυθιστορήματος του «ΙΤ» (αλλά και τα Dark Tower, 1922, Gerald's Game, The Mist, Mr. Mercedes που επίσης προβλήθηκαν σε μεγάλη και μικρή οθόνη τη χρονιά που μας πέρασε..), τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά στούντιο έχουν πέσει με τα μούτρα στο πλούσιο έργο του και ετοιμάζουν μια σειρά από μεταφορές που ευελπιστούν ότι θα αποδειχτούν νέα χρυσορυχεία.

Ψάξαμε να βρούμε αυτές που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και είναι πιο πιθανό να ολοκληρωθούν μέσα στο 2018, χωρίς να συμπεριλάβουμε τη ναυαρχίδα «ΙΤ: Chapter Two», την οποία περιμένουμε πώς και πώς τον Σεπτέμβριο του 2019. Πάρτε μια δόση επερχόμενου τρόμου, αλλά και ιδέες για αγορά βιβλίων, αν είστε από αυτούς που πρέπει να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν αυτό γίνει ταινία!

Castle Rock

Ο ίδιος ο King δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα για το περιεχόμενο της τηλεοπτικής σειράς ανθολογίας Castle Rock, για την οποία είχαμε γράψει τον Φεβρουάριο που μας πέρασε και θα προβληθεί εντός του 2018 στην streaming υπηρεσία Hulu.

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα γι’ αυτό; Αρχικά, το Castle Rock είναι μια τοποθεσία στην οποία λαμβάνουν χώρα πολλές διάσημες ιστορίες και βιβλία του πασίγνωστου συγγραφέα, όπως το Cujo και το Needful Things και εντάσσεται στον πλασματικό χάρτη του Maine, όπου ανήκει και η κωμόπολη του Derry που θυμόμαστε από το ΙΤ.

Δημιουργοί της σειράς είναι οι Σαμ Σο (Manhattan) και Ντάστιν Τόμασον (Lie to Me), οι οποίοι εκτελούν και χρέη executive producer μαζί με έναν κύριο που ονομάζεται Τζέι Τζέι Έιμπραμς και είναι γνωστός για τη μυστικότητα που περιβάλει τα projects του.

Η σειρά θα αποτελείται από 10 επεισόδια, όπως διαβάζουμε στη σελίδα της στο IMDB και στο official trailer της συναντάμε τον Αντρέ Χόλαντ (Moonlight), τη Μέλανι Λίνσκεϊ (Two and a Half Men), τον Σκοτ Γκλεν (The Leftovers), αλλά και τους εξοικειωμένους με τον Κινγκ, Μπιλ – call me Pennywise - Σκάρσγκααρτ και τη Σίσι Σπέισεκ, η οποία έγραψε ιστορία ως «Κάρι», στην ταινία το Μπράιν Ντε Πάλμα που αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις καλύτερες μεταφορές έργου του γνωστού συγγραφέα στον κινηματογράφο.

Revival

O Τζος Μπουν, σκηνοθέτης του «The Fault in Our Stars», έχει πάρει παγανιά τα project με προέλευση το έργο του Κινγκ, αρχής γενομένης με το «Revival», ένα μυθιστόρημα που φέρνει στο νου τη δουλειά ενός άλλου σπουδαίου συγγραφέα τρόμου, του Χ. Φ. Λάβκραφτ.

Ο Μπουν έχει ήδη ολοκληρώσει το σενάριο που αφορά έναν ιεροκήρυκα που μετατρέπεται σε θεραπευτή πίστης και βρίσκει μια δίοδο προς έναν κόσμο βγαλμένο από την πιο σκοτεινή φαντασία. Το βιβλίο καλύπτει χρονικά 5 δεκαετίες και έχει ένα από τα πιο τρομακτικά φινάλε που υπέγραψε ποτέ ο Κινγκ, ενώ έχει ανακοινωθεί ότι κεντρικό ρόλο στην ταινία θα έχει ο Ράσελ Κρόου.

Μετά την ολοκλήρωση του «Revival», ο Μπουν αποκάλυψε ότι θα σκηνοθετήσει τρεις (!) ακόμα μεταφορές μυθιστορημάτων του βασιλιά του τρόμου, το «The Stand», το «The Talisman» και το «Lisey’s Story». Το τελευταίο το είχε βάλει στο μάτι και ο Μάικ Φλάναγκαν, ο σκηνοθέτης του «Gerald’s Game», αλλά προτίμησε να αναμετρηθεί με το «Doctor Sleep», το οποίο είναι η μυθιστορηματική συνέχεια της μυθικής «Λάμψης»!

Drunken Fireworks

Φαίνεται ότι άπαξ και εμπλακεί κάποιος σε project που φέρει τον χαρακτηρισμό «novel by Stephen King» είναι πολύ πιθανό να τον/την ξαναδούμε σε επόμενη μεταφορά έργου του συγγραφέα. Ένα παράδειγμα που αναφέραμε παραπάνω είναι ο Μπιλ Σκάρσγκααρτ του «ΙΤ» και άλλο ένα είναι αυτό του Τζέιμς Φράνκο.

Αφού πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη μίνι σειρά «11.22.63» του Hulu, που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κινγκ, ο Φράνκο θα έχει τον κεντρικό ρόλο και στην κινηματογραφική μεταφορά του «Drunken Fireworks», που περιλαμβάνεται στη συλλογή διηγημάτων «The Bazaar of Bad Dreams.»

Το σενάριο θα αναλάβει ο Ματ Ρέιτζερ, που είχε συνυπογράψει με τον Φράνκο το σενάριο του «Καθώς Ψυχορραγώ», και θα περιστρέφεται γύρω από ένα αγόρι και τη μητέρα του, οι οποίοι κερδίζουν ξαφνικά αρκετά χρήματα ώστε να περνάνε τα καλοκαίρια του σε ένα εξοχικό σπίτι πάνω σε μια λίμνη, στην άλλη όχθη της οποίας ζει η εξωφρενικά πλούσια οικογένεια των Μάσσιμο.

My Pretty Pony 

Άλλο ένα διήγημα του Κινγκ βρήκε τον δρόμο στο πανί, αν και στην περίπτωση του «My Pretty Pony» έχουμε να κάνουμε με ταινία μικρού μήκους, τα γυρίσματα της οποίας έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το IMDB.

Ένας ηλικιωμένος, ετοιμοθάνατος άντρας χαρίζει στον εγγονό του ένα ρολόι τσέπης και του δίνει συμβουλές και οδηγίες για τη φύση του χρόνου: πόσο γρήγορα αυτός περνάει όταν μεγαλώνουμε και πώς δεν σταματάει για κανέναν. Η υπόθεση προϊδεάζει για ένα κλασικό tearjerker από τα χεράκια του King, στο δρόμο που χάραξαν «Το Πράσινο Μίλι» και «Η Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ, ενώ στο ρόλο του παππού βρίσκουμε τον Τόμπιν Μπελ, τον γνωστό και ως Jigsaw της σειράς ταινιών «Saw»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos