11 μέρες 11 ταινίες με ελεύθερη είσοδο στο Σινέ Παράδεισος

Δημοσίευση: 8 Μαΐου 2016, 11:31
Συντάκτης:

Ο Σινέ Παράδεισος, η Κινηματογραφική Λεσχη  και ο Δήμος Κορυδαλλου σας προσκαλούν σε μια πανδαισία αγαπημένων ταινιών με ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους. Σε ένα αφιέρωμα που ξεκίνησε την Παρασκευή και θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη 18/5. Αναλυτικά:

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/5 |  21:00

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ (HANA-BI)

του Τακέσι Κιτάνο με τους Μπιτ Τακέσι, Καγιόκο Κισιμότο, Ρεν Οζούγκι

Ένας πρώην αστυνομικός, που έχει δανειστεί χρήματα από μαφιόζους, ληστεύει μια τράπεζα και φεύγει με την καταδικασμένη από ανίατη αρρώστια γυναίκα του για ένα δεύτερο μήνα μέλιτος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/5 |  21:00

2046

του Γουόνγκ Καρ Βάι με τους Τόνι Λεούνγκ, Ζανγκ Ζιγί, Φέι Γουόνγκ

Ένας συγγραφέας στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη των σίξτις γράφει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που διεξάγεται το 2046, ενώ παράλληλα διάγει τη ζωή ενός δανδή, προσέχοντας να μη συνδεθεί συναισθηματικά με τις εκάστοτε κατακτήσεις του, συνήθως γειτόνισσες των ξενοδοχείων όπου μένει και κατά προτίμησιν ενοίκους του δωματίου 2046.

ΤΡΙΤΗ 10/5 |  21:00

ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ (COFFEE AND CIGARETTES)

του Τζιμ Τζάρμους με τους Τομ Γουέιτς, Ρομπέρτο Μπενίνι, Ίγκι Ποπ, Μπιλ Μάρεϊ, Κέιτ Γουίνσλετ

Έντεκα σκετσάκια με συναντήσεις λιγότερο ή περισσότερο επώνυμων ατόμων από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου, οι οποίοι πίνοντας καφέ και καπνίζοντας ένα τσιγάρο φανερώνουν τις νευρώσεις τους, μιλούν για τις εξαρτήσεις της ζωής, τα καλά και τα κακά της διασημότητας, τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Έλβις, τις εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα, την ψευδαίσθηση ότι ένα πλαστικό ποτήρι με καφέ είναι σαμπάνια στο Παρίσι του ’30….

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/5 |  21:00

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΕΡΑ ΝΤΡΕΪΚ (VERA DRAKE)

του Μάικ Λι με τους Φιλ Ντέιβις, Ιμέλντα Στάντον, Πίτερ Γουάιτ

Στην Αγγλία του 1950, η 45χρονη Βέρα Ντρέικ, μια απλή και καλόκαρδη γυναίκα που εργάζεται ως καθαρίστρια, κρύβει επιμελώς από την οικογένειά της ότι κάνει παράνομες εκτρώσεις, κάτι που θεωρεί ως ανθρωπιστικό λειτούργημα απέναντι σε δυστυχισμένες κοπέλες, αφού δεν ζητά χρήματα για τις υπηρεσίες της. Μια αληθινή ιστορία. Χρυσός Λέων και βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας 2004.

The Turin HorseThe Turin Horse

ΠΕΜΠΤΗ  12/5 |  21:00

ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ (THE TURIN HORSE)

του Μπέλα Ταρ με τους Γιάνος Ντερζσι, Ερικα Μποκ

Τορίνο, 1889: ο Φρίντριχ Νίτσε σώζει ένα άλογο από την οργή του αφεντικού του. Οι επόμενες ημέρες θα είναι σκοτεινές τόσο για τον Γερμανό φιλόσοφο όσο και για το ζώο και τον ιδιοκτήτη του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  13/5 |  21:00

ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (WINGS OF LOVE)

του Βιμ Βέντερς με τους Μπρούνο Γκανζ, Πίτερ Φολκ, Ότο Σάντερ

O Ντάμιελ και ο Κάσιελ, δυο άγγελοι αόρατοι στα μάτια των ανθρώπων, περιφέρονται στο Βερολίνο. Ο πρώτος ερωτεύεται μια ακροβάτισσα και αποφασίζει να γίνει θνητός για να ζήσει μαζί της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/5 |  21:00

Η ΡΩΣΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ (RUSSKI KOVCHEG)

Ένας Ρώσος αφηγητής και ένας Γάλλος διπλωμάτης του 18ου αιώνα διασχίζουν το Μουσείο του Ερμιτάζ, δηλαδή τα παλιά Χειμερινά Ανάκτορα της Πετρούπολης, στις αίθουσες του οποίου αναβιώνουν 300 χρόνια ρωσικής ιστορίας, από τον Μεγάλο Πέτρο μέχρι την πτώση της δυναστείας των Ρομανόφ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  15/5 |  21:00

ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (LAND AND FREEDOM)

του Κεν Λόουτς με τους Ίαν Χαρτ, Ροζάνα Παστόρ, Τομ Γκίλροϊ

Η συμμετοχή ενός ελευθεριακού Αγγλου αγωνιστή-εθελοντή στον Ισπανικό Εμφύλιο με τις Δημοκρατικές δυνάμεις και η τραγική διάλυση της ομάδας του από τον οργανωμένο ολοκληρωτικό αυταρχισμό.

ΔΕΥΤΕΡΑ  16/5 |  21:00

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ (CARO DIARIO)

του Νάνι Μορέτι με τους Νάνι Μορέτι, Ρενάτο Καρπεντιέρι

Ο Νάνι Μορέτι βολτάρει με βέσπα στη Ρώμη, επισκέπτεται τα νησιά της Σικελίας, αφηγείται τις περιπέτειές του με τους γιατρούς. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών 1994.

NostalgiaNostalgia

ΤΡΙΤΗ 17/5 |  21:00

ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ (NOSTALGIA)

του Αντρέι Ταρκόφσκι με τους Όλεγκ Γιανόφσκι, Νταμιτζιάνα Τζορντάνο, Έραλντ Γιόζεφσον

Ένας Ρώσος ποιητής, συνοδευόμενος από τη μεταφράστριά του, αναζητά στην Ιταλία τα ίχνη ενός συμπατριώτη του συνθέτη του 18ου αιώνα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5 |  21:00

ΑΡΙΖΟΝΑ ΝΤΡΙΜ (ARIZONA DREAM)

του Εμίρ Κουστουρίτσα με τους Τζόνι Ντεπ, Φέι Νταναγουέι, Τζέρι Λιούις

Η ιστορία ενός ιπτάμενου ψαριού, ενός ονειροπόλου νέου, μιας ώριμης χήρας που θέλει να πετάξει και της προγονής της που έχει τάσεις αυτοκτονίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos