Όλες οι κινηματογραφικές εκδοχές του Άμλετ σε 4 λεπτά

Δημοσίευση: 5 Νοε. 2017, 18:01

Ένα 4λεπτο κλιπ με τις καλύτερες σκηνές από διάφορες εκδοχές του Άμλετ στον κινηματογράφο συγκέντρωσε το BFI και έδωσε στη δημοσιότητα στους λάτρεις του Σαίξπηρ. Ο Άμλετ θεωρείται ίσως το καλύτερο έργο του Βρετανού συγγραφέα και έχει εμπνεύσει από συγγραφείς όπως τον David Foster Wallace και ποιητές όπως τον T. S. Eliot ως και σκηνοθέτες, που μετέφεραν στη μεγάλη οθόνη το έργο υπό την προσωπική τους ματιά.

Οι Ίθαν Χοκ, Μελ Γκίμπσον, Λόρενς Ολίβιε, Κένεθ Μπράνα ή ακόμα και Άκι Καουρισμάκι είναι μόλις λίγα από τα ονόματα που έχουν σκηνοθετήσει, ερμηνεύσει και εμπνευστεί από την ιστορία του Δανού πρίγκιπα στον κινηματογράφο. Στο σύντομο βίντεο του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου απαντώνται οι πασίγνωστες λέξεις ‘To be or not to be, that is the question’ και συγκεντρώνονται άλλες γνωστές κι άλλες πιο άγνωστες μεταφορές.

Είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον να δει κανείς όλες αυτές τις διαφορετικές προσεγγίσεις, σε ένα έργο τεραστίου βεληνεκούς όπως είναι ο Άμλετ. Άλλοι πιο κλασικοί, άλλοι πιο τολμηροί, άλλοι παραφράζοντας σημεία, άλλοι εμμένοντας με λεπτομέρεια στην κλασικίζουσα μορφή του κειμένου, όλοι όμως ένα μάθημα κινηματογράφου.

Απολαύστε το!

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos