Χρυσές Σφαίρες 17: Η συγκλονιστική ομιλία της Μέριλ Στριπ

Δημοσίευση: 9 Ιαν. 2017, 14:00

Ήταν η στιγμή που έκλεψε την παράσταση στην απονομή των φετινών Χρυσών Σφαιρών, μακράν της επόμενης.

Η στιγμή που η Μέριλ Στριπ ανέβηκε στο πόντιουμ για να παραλάβει το τιμητικό βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ για την συνολική προσφορά της στο σινεμά και κυρίως ο ευχαριστήριος λόγος που ακολούθησε.

Όπου και εκεί αυτή η κορυφαία ηθοποιός μίλησε με σπασμένη φωνή (απόρροια ενός κρυώματος που δεν αποκλείουμε να είχε δρομολογήσει επίτηδες... -αστείο-), μετατρέποντας τον σχεδικόν ολοκληρωτικά πολιτικό λόγο της από συγκλονιστικό σε σπαραχτικό, μόνο και μόνο με την χροιά της φωνή της.

Μίλησε με πάθος για τους ηθοποιούς που είναι υποψήφιοι και που εχουν γεννηθεί εκτός της Αμερικής, αναφερόμενη στα ξενοφοβικά παραληρήματα του Ντόναλντ Τραμπ. «Το Χόλιγουντ είναι γεμάτο ξένους κι outsiders κι αν τους διώξουμε όλους, θα βλέπουμε μόνο ποδόσφαιρο και mixed martial arts, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τέχνη».

Συνέχισε προτείνοντας για ερμηνεία της χρονιάς, την κίνηση του Τραμπ να μιμηθεί ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. «Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε» δήλωσε χαρακτηριστικά η 67χρονη σταρ. «Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες».

Και κλείνοντας αναφέρθηκε στην Κάρι Φίσερ λέγοντας «όπως μου είχε πει η καλή μου φίλη Προγκίπισσα Λέια "πάρε την ραγισμένη σου καρδιά και κάντην τέχνη"»...

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Πρώτη δημοσίευση: 9 Ιαν. 2017, 14:00
Ενημέρωση: 9 Ιαν. 2017, 14:00
Συντάκτης: 
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos