Black Swan – Whiplash: Βρείτε τις ομοιότητες!

Δημοσίευση: 15 Ιαν. 2017, 14:43

Δύο από τις πιο αγαπημένες και καλλιτεχνικά επιτυχημένες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας μπαίνουν στο μικροσκόπιο του YouTube καναλιού Lessons from the Screenplay για ένα video essay που αποδεικνύει ότι η μπαλαρίνα Nina (Natalie Portman) και ο drummer Andrew (Miles Teller) θα ήταν κολλητοί σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Όπως είναι ξεκάθαρο από τον τίτλο του video, αλλά και για όσους έχουν δει τις δυο ταινίες, οι κεντρικοί χαρακτήρες τους έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του «εμμονικού καλλιτέχνη», ο οποίος είναι ικανός να θυσιάσει τα πάντα για την τέχνη του. Το περιβάλλον στο οποίο κινούνται είναι απόλυτα ανταγωνιστικό και οι μέντορές τους μπορούν είτε να τους φτιάξουν είτε να τους σπάσουν την αυτοπεποίθηση σε χίλια κομμάτια. Τόσο η Nina όσο και ο Andrew πρέπει να απαρνηθούν το κομμάτι του εαυτού τους που τους κρατάει πίσω, αλλά και να υποστούν τις (κυριολεκτικά) τρελές συνέπειες αυτής της μεταμόρφωσης.

Φυσικά, υπάρχουν και αρκετές διαφορές στο σενάριο των 2 ταινιών και στο πώς σκηνοθετείται το ταξίδι του κάθε πρωταγωνιστή, αλλά οι ομοιότητες πραγματικά εκπλήσσουν και το video essay είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του είδους.

Επίδοξοι σεναριογράφοι, σινεφίλ και fans του Black Swan και του Whiplash… μόλις βρήκατε το νέο αγαπημένο σας YouTube channel!

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos