"High-Rise": Ανυπομονούμε...

Δημοσίευση: 8 Ιαν. 2016, 05:46

Επιτέλους μια ταινία που μοιάζει έτοιμη να απογειώσει την καριέρα του Μπεν Ουίτλι και να τον κάνει γνωστό σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό από αυτό που έχει παρακολουθήσει τα προηγούμενα φιλμ-διαμαντάκια του. 

Όχι ότι ο 43χρονος Βρετανός δημιουργός από Έσεξ το έχει ανάγκη, αλλά ένα παράθυρο σε ένα πιο μέινστριμ κοινό για τον σκηνοθέτη των "Kill list", "The sightseers", "A field in England", μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει, ιδιαίτερα όταν υποστηρίζεται από ένα καστ που περιλαμβάνει τον Τομ Χίντλστοουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο και μαζί του, τους Τζέρεμι Άιρονς, Σιένα Μίλερ, Λουκ Έβανς, Ελίζαμπεθ Μος, Τζέιμς Πιουρφόι, Στέισι Μάρτιν. 

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Τζέι Τζι Μπάλαρντ («Crash»), το "High-Rise" διαδραματίζεται σε έναν (ρετρο) φουτουριστικό ουρανοξύστη, γεμάτο πολυτελή διαμερίσματα, προορισμένο για το καταφύγιο πλούσιων ένοικων που παράλληλα αποτελούν και σημαντικές προσωπικότητες της οικονομικο-πολιτικής ζωής του Λονδίνου,

O Τομ Χίντλστοουν θα υποδυθεί έναν νεαρό γιατρό που αρχικά θα γοητευτεί από την ομορφιά του κτιρίου τον χαρισματικό του αρχιτέκτονα, αλλά στην πορεία θα ανακαλύψει ότι οι σχέσεις μεταξύ των ενοίκων διέπονται από διεστραμμένα και ασυνήθιστα συστήματα αξιών που σύντομα θα οδηγήσουν σε ξεσπάσματα βίας...

Το σενάριο είναι γραμμένο από την Εϊμι Τζαμπ, σταθερή σεναριογράφο και σύντροφο του Ουίτλι, ενώ το πρώτο ουσιαστικό τρέιλερ (παρακάτω μπορείτε να δείτε και το teaser) δείχνει ακαταμάχητο χάρη σε έναν συνδυασμό ονειρικής ευδαιμονίας και υπνωτιστικής βίας σε κάδρα που τέμνονται μαεστρικά. Το φιλμ πάντως έκανε ήδη πρεμιέρα στο Τορόντο και σε μικρότερα φεστιβαλάκια που ακολούθησαν, με ανάμεικτες κριτικές.

Να ενημερώσουμε ότι και το επόμενο φιλμ του Ουίτλι, "Free Fire" (στην Βοστώνη το 1978, δύο συμμορίες συναντιούνται σε ένα ερειπωμένο σπίτι και προσπαθεί η μία να εξοντώσει την άλλη) που βρίσκεται σε post production, έχει καστ που μαγνητίζει: Μπρι Λάρσον, Κίλιαν Μέρφι, Άρμι Χάμερ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Νόα Τέιλορ, Σαμ Ράιλι, Μάικλ Σμάιλι. Δηλώνουμε φαν και τα περιμένουμε και τα δύο με ανυπομονησία. 

 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos