"The big short": 4 αγνώριστοι σταρ - Τρέιλερ

Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2015, 22:27

Eυχάριστο σαν στήσιμο το τρέιλερ του "Big Short" (για την συνάθροιση σταρ πρώτου μεγέθους του οποίου έχουμε αναφερθεί εδώ και αρκετούς μήνες), μέχρι που θα περίμενες να δεις οι πρωταγωνιστές του να ετοιμάζουν μια ληστεία αλά Ocean's 11. 

Μόνο που, καμία σχέση. Πρόκειται για δράμα με έντονες δόσεις οικονομικού θρίλερ, το οποίο διαδραματίζεται την περίοδο (2000-2006) που άνθησε η χρηματιστηριακή φούσκα στις ΗΠΑ και οδήγησε στην οικονομική κρίση την τριετία που ακολούθησε. Tα τρία sex symbols (Μπραντ Πιτ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Κρίστιαν Μπέιλ) και ο Στιβ Καρέλ υποδύονται ανθρώπους - κλειδιά που επηρέασαν με τις αποφάσεις τους στην κλιμάκωση της κατάρρευσης.

Για τον αποπροσανατολισμό του τρέιλερ ευθύνεται φυσικά ο σκηνοθέτης, Άνταμ ΜακΚι, τον οποίο αγαπάμε, εκτιμάμε και τον ευχαριστούμε για τα "Anchorman 1 & 2", "Step brothers", "The other guys", μόνο που εδώ δοκιμάζει σε εντελώς άγνωστα νερά και αποτελούσε (και συνεχίζει να αποτελεί) την μοναδική ένστασή μας για το εγχείρημα. Κάτι που ενισχύεται και από το γεγονός πως έχει φροντίσει να αλλάξει ακραία, σε βαθμό καρικατουρέ, εμφάνιση και στην τετράδα των σταρ του, γεγονός που αν δεν στηριχτεί σεναριακά (τουλάχιστον στηρίζεται σε νουβέλα του συγγραφέα που ευθύνεται για "Blind Side" & "Moneyball"), δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε χλευασμό. 

Συγκρατημένη αισιοδοξία λοιπόν για το ταινιάκι αυτό, στο οποίο συμπρωταγωνιστούν και οι Μελίσα Λίο, Σελένα Γκόμεζ, Μαρίζα Τομέι...

Update 24/11/15: Πιο "σοβαρό" και σίγουρα πολύ περισσότερο αναλυτικό το δεύτερο τρέιλερ που επιχειρεί να αποδώσει περισσότερες πτυχές από την δραματικότητα των εξελίξεων, διατηρεί πάντως συνεχώς μια ελαφρά κωμική νότα εστιάζοντας στον Στιβ Καρέλ, η οποία δείχνει να λειτουργεί. Οι ερμηνείες δείχνουν δυνατές απ'όλους, αλλά και οι κομμώσεις παραμένουν τραγικές... Στις ελληνικές αίθουσες θα το δούμε στις 7 Ιανουαρίου.

 

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Πρώτη δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2015, 22:27
Ενημέρωση: 24 Νοε. 2015, 04:46
Συντάκτης: 
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos