Ο κινηματογράφος Ααβόρα γεμίζει... Βυζιά

Δημοσίευση: 19 Μαρτίου 2017, 18:04

Μετά την επίσημη συμμετοχή του στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονικής το ντοκιμαντέρ ΒΥΖΙΑ προβάλλεται και στην Αθήνα.

Βυζιά....   μεμέ, γυναικείο στήθος...

Λέξεις πολλές περιγράφουν το μέρος του σώματος της γυναίκας που καθορίζει το φύλο της, τρέφει τα παιδιά της, εμπνέει τον έρωτα, που νοσεί.... Ιστορίες γλυκιές, ιστορίες πικρές. Με αρχή, χωρίς τέλος. Ιστορίες έρωτα, ιστορίες ζωής, παιδικές, παλιές.

Τις ζούμε, τις σκεφτόμαστε. Σπάνια όμως τις ακούμε.

Στην ταινία ντοκιμαντέρ ΒΥΖΙΑ γυναίκες και άντρες μοιράζονται μαζί μας προσωπικές τους στιγμές, που αφορούν το στήθος.

Μικρές ιστορίες που όλοι τις ζούμε καθημερινά αλλά δεν τις εκφράζουμε γιατί νιώθουμε άβολα να μιλάμε για αυτό.

Η μεγάλη ιστορία, ο καρκίνος του στήθους. Μία γυναίκα μας μιλάει γι αυτόν, για τις αλλαγές στη ζωή της, τις στιγμές αδυναμίας αλλά και τη δύναμη ψυχής που χρειάζεται για να τον αντιμετωπίσει.

Τα ίδια τα Βυζιά για πρώτη φορά μας λένε όσα σκέφτονται, νιώθουν, διεκδικούν και μας παρακινούν να μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας με τους άλλους.

Η ταινία ντοκιμαντέρ ΒΥΖΙΑ είναι μία ανεξάρτητη παραγωγή, βασισμένη στην ιδέα της ανθρωπολόγου Λιόπη Αμπατζή και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια φίλων και ανθρώπων που εμπνεύστηκαν από αυτή.

Την πρωτότυπη μουσική έχει συνθέσει ο μουσικός Μάριος Γληγόρης

Οι προβολές γίνονται στον κιν/φο ΑΑΒΟΡΑ Art cinema (Ιπποκράτους 180  Αθήνα). Από 18/3 κάθε Σάββατο και Κυριακή (18 & 19/3, 25 & 26/3, 1 & 2/4) στις 16:00. Μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους για ανθρώπους με προβλήματα ακοής. 

ΤΑΙΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos