Ξεκινάει η ιστορία δείχνοντας σε πρώτο πλάνο ένα λούτρινο αρκουδάκι και αναρωτιόμαστε μήπως καταλάθος παρακολουθούμε το Τed 2 (I wish!). Μετά από λίγο βλέπουμε τη φάτσα του James Franco (κλαίμε με αναφιλητά). Aυτή τη φορά αναλαμβάνει το ρόλο ενός κρατούμενου που αντιμετωπίζει την ισόβια κάθειρξη για την στυγνή δολοφονία της οικογένειάς του. Προσεγγίζεται από έναν ασθματικό απολυμένο δημοσιογράφο,, που τον υποδύεται ο Jonah Hill, για να δημοσιεύσει την αληθινή ιστορία πίσω από το αποτρόπαιο έγκλημα. Με μότο «σ’ όλους αξίζει ν’ ακουστεί η ιστορία τους» προσπαθεί να εισχωρήσει στο μυαλό, στις μύχιες σκέψεις του κατηγορούμενου, ο οποίος από τη μεριά του δηλώνει θαυμαστής της δημοσιογραφικής δουλειάς του Finkel γιατί δίνει «φωνή» σ’ αυτούς που δεν έχουν.

Οι συναντήσεις των δύο αντρών στη φυλακή χαρακτηρίζονται άνευρες και καθόλου φορτισμένες, δεν τολμούμε καν να συγκρίνουμε με ταινίες παρόμοιου θέματος (π.χ. Η ζωή του Ντέιβιντ Γκέιλ). Δεν παίζεται κάποιο ψυχολογικό παιχνίδι και γι’ αυτή την αδυναμία την ευθύνη φέρει και το πρωταγωνιστικό δίδυμο( Franco-Hill) αλλά και ο άπειρος και πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Rupert Goold. Παρόλο που η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα δεν κατορθώνει να μας εξάψει την περιέργεια.

Δεν θέλουμε να γίνουμε κακεντρεχείς αλλά ο James Franco , είτε βρίσκεται μπροστά είτε πίσω από τον κινηματογραφικό φακό (Child Of God), δεν μπορεί να μεγαλουργήσει (προσωπική άποψη της υπογράφουσας). Tης φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες…όχι για σένα James Franco. Συμπληρωματικός καθαρά ο χαρακτήρας της Felicity Jones που χαραμίστηκε, λίγους μήνες μετά την υποψηφιότητά της για Όσκαρ με την ερμηνεία της στο «The theory of everything». Για μην περιαυτολογούμε μουφιά το ταινιάκι…Τrue story (όπως θα έλεγε και ο Barney Stinson).΄

Υπόθεση: Ο δημοσιογράφος Michael Finkel των Νew York Times απολύεται λόγω ενός «παραφουσκωμένου» άρθρου. Όταν μαθαίνει ότι ένας φυγάς-δολοφόνος χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα ως ψευδώνυμο δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Γεμάτος από περιέργεια, συναντιέται με τον κατηγορούμενο και αποφασίζει να γράψει την ιστορία του… την αληθινή.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 11 Οκτ. 2015, 16:37
Ενημέρωση: 11 Οκτ. 2015, 16:38
Τίτλος:
True story (True story)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos