Το "Mississippi Grind" θέλει να είναι μια road movie, μια buddy movie, μια poker movie. Είναι μάλλον και τα τρία μαζί, χωρίς όμως τις εκρηκτικές στιγμές που μπορούσε να φέρει ο συνδυασμός όλων αυτών.

Εχουμε δει άπειρες ταινίες με τζόγο, κατεστραμμένος και εθισμένους τύπους. Όσες ξεχώρισαν, είχαν πάντα κάτι διαφορετικό.

Το "Mississippi Grind" είναι σκηνοθετημένο και γραμμένο από τους δημιουργούς του "Ηalf Nelson", Ανα Μπόντεν και Ράιαν Φλεκ. Πρωταγωνιστούν ο Μπεν Μέντελσον και ο Ράιαν Ρέινολντς. Παίζει και η Σιένα Μίλερ, ξανά με μαύρο μαλλί, ξανά αδιάφορη…

Η ταινία σε κερδίζει, όχι όμως ολοκληρωτικά, χάρις στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Ο Μέντελσον αφήνει στην άκρη το μόνιμα απειλητικό βλέμμα του, που ανά πάσα στιγμή περιμένεις να εκραγεί.  Μόνο με το βλέμμα ξανά και τις κινήσεις του, μετατρέπει έναν απόλυτα χαμένο της ζωής με δική του ευθύνη και μόνο, σε έναν συμπαθέστατο ήρωα που νοιάζεσαι για την τύχη του.

Ο Ρέινολντς είναι ξανά (!) καλός και η ταινία μέχρι τη μέση, «παίζει» λίγο με την ιδέα πως βλέπουμε ένα μεγάλο κόλπο. Η ώρα περνάει, τίποτα συναρπαστικό δεν θα συμβεί και όλα θα τελειώσουν σχεδόν όπως τα περιμένεις.

Το "Mississippi Grind" ποντάρει ορθά στους χαρακτήρες, αλλά για να σε πείσει και να σε κρατήσει, χρειάζεται και κάτι ευφάνταστο, σε ένα πεδίο που έχουμε δει πολλά και καλύτερα.  

Το στόρι: Ο Μέντελσον είναι ο Τζέρι, ένας αποτυχημένος οικογενειάρχης, τα έχει χάσει όλα (γυναίκα και παιδί) από τον τζόγο, χρωστάει πολλά, πίνει και δεν μπορείνα ρεφάρει. Ένα βράδι, συναντά στο ίδιο τραπέζι πόκερ, έναν περαστικό ταξιδιώτη (Ρέινολντς). Σε αυτόν τον άνετο, φαφλατά και ριψοκίνδυνο τύπο, βλέπει πως η τύχη του μπορεί να αλλάξει.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Δεκ. 2015, 19:25
Ενημέρωση: 20 Δεκ. 2015, 19:38
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Mississippi Grind
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos