Σύνοψη: Η Elle (Joey King) και ο Lee (Joel Courtney) γεννήθηκαν την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στο ίδιο νοσοκομείο. Οι μαμάδες τους ήταν 20 χρόνια οι καλύτερες φίλες και έτσι η Elle με τον Lee μεγάλωσαν σαν δίδυμα. Οι δυό τους αυτοπροσδιορίζονται ως “besties” και όταν ήταν έξι ετών έφτιαξαν μία λίστα από κανόνες φιλίας, εκ των οποίων κάποιοι είναι πολύ χαριτωμένοι, ενώ άλλοι αποδεικνύονται δυσλειτουργικοί, όπως ο κανόνας που αφορά τον μεγαλύτερο αδερφό του Lee, τον Noah (Jacob Elordi). Ο Noah είναι ένας leather-jacket-wearing-bad boy, ο οποίος, πέρα από καρδιοκατακτητής του σχολείου, μπλέκει συνέχεια σε καυγάδες. Όσον αφορά την Elle όμως, ο Noah είναι υπερπροστατευτικός, και τελικά αυτή η υπερπροστατευτικότητα κάνει νύξη σε άλλα, πιο βαθιά συναισθήματα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν η Elle ερωτεύεται τον Noah, και αψηφά τον κανόνα που της το απαγορεύει. Άραγε ο Lee θα την υποστηρίξει ή θα θυμώσει;

Άποψη: Ας αρχίσουμε από τα γενικά, το “The Kissing Booth” αποτελεί έναν φόρο τιμής στις rom-com των προηγούμενων δεκαετιών. Η έμφαση σαφώς και βρίσκεται στις ταινίες του John Hughes του ’80, και για αυτό βρίσκουμε και την Molly Ringwald στο καστ της ταινίας, αλλά για αυτό και ακούμε το “Don’t You (Forget About Me)” από το soundtrack του “The Breakfast Club” (μία εμβληματική ταινία του John Hughes με πρωταγωνίστρια την Ringwald). Η καθερωμένη δομή των teen rom-coms ακολουθείται και εδώ (βλέπε “10 Things I Hate About You,” “Mean Girls,” Pretty in Pink” κ.α.), και έτσι συναντάμε τα χαρακτηριστικά στοιχεία του γένους αν και το “The Kissing Booth” συγκρατεί το μελό και cheesy στοιχείο.

Αναφορικά με το σενάριο, αξίζει να σημειωθεί πως το 2011 η Beth Reekles, ένα κορίτσι 15 ετών, άρχισε να ποστάρει κεφάλαια της ιστορίας σε μία online πλατφόρμα για ερασιτέχνες συγγραφείς. Σε συνέντευξή της δήλωσε: «όταν αρχικά έγραψα την ιστορία αυτή, το “Twilight” ήταν πολύ δημοφιλές, και όλα τα love stories αφορούσαν παραφυσικά ρομάντζα. Εγώ ήθελα να διαβάσω ένα συνηθισμένο high school ρομάντζο και όταν δεν το βρήκα, αποφάσισα να το γράψω». Ο Vince Marcello βρήκε την ιστορία του “The Kissing Booth” και την προσάρμοσε για την οθόνη γράφοντας το σενάριο και σκηνοθετώντας τη για το Netflix. Δεν μας φαίνεται διόλου περίεργο που το Netflix προσέθεσε άλλη μία τέτοιου είδους ταινία στο βιογραφικό του, καθώς αυτή μαζί με το αξιαγάπητο “Alex Strangelove” είναι οι δύο πιο επιτυχημένες rom com της χρονιάς για τον συνδρομητικό κολοσσό. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι, την ταινία αυτή δεν θα την ευχαριστηθεί μόνο το νεότερο κοινό, αλλά εν δυνάμει θα μπορούσε να εκτιμηθεί και από μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους. Όπως διαβάσαμε και ένα σχόλιο ενός θεατή «Δεν ξέρω αν πρέπει να το παραδεχθώ δημόσια, αλλά έχω δεί την ταινία 6 φορές εώς τώρα και είμαι 42 ετών. God, help me!»

Η Joey King (“The Conjuring”) επιδεικνύει το ταλέντο της στο ρόλο της Elle, μίας δημοφιλούς αλλά τρομερά awkward εφήβου. Ο Jacob Elordi, που υποδύεται το ερωτικό ενδιαφέρον της, παραδίδει άριστα την στερεοτυπική ερμηνεία του αθλητή-super popular-ρέμπελου, να σημειώσουμε κιόλας πως είναι ο πρώτος μεγάλος ρόλος του. Οταν εμφανίζεται ο Joel Courtney που υποδύεται τον Lee, είναι πραγματική ευχαρίστηση να τον βλέπεις, καθώς και αυτός φαίνεται πολλά υποσχόμενος. Το νεανικό και υποσχόμενο καστ σε συνδυασμό με το teenager σενάριο, καθιστούν το “The Kissing Booth” μία ταινία που σίγουρα θα ευχαριστηθείτε. Σίγουρα υπάρχουν και ορισμένα ελαττώματα, αλλά εμείς επιλέξαμε να μην κολλήσουμε σε politically-correct εμμονές, καθώς η ταινία πρόκειτα απλά για ακριβώς αυτό: μία πετυχημένη teenager ταινία.

Πρώτη δημοσίευση: 21 Ιουλίου 2018, 15:14
Ενημέρωση: 21 Ιουλίου 2018, 15:14
Τίτλος:
The kissing booth (The kissing booth)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos