Με τους Adam Devine, Anders Holm και Blake Anderson (γνωστούς από τη σειρά του Comedy Central, ‘Workaholics’), το Game Over Man! είναι μια παραγωγή του Netflix, την οποία όχι μόνο σκέφτηκαν αλλά και έγραψαν οι ίδιοι, ενώ σκηνοθέτησε ο Kyle Newacheck, ο συγγραφέας του Workaholics. Η ιστορία είναι η εξής: οι Alexxx, Darren, Joel/Baby Dunc  δουλεύουν ως καμαριέρηδες σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Los Angeles. Μια μέρα καλούνται να δουλέψουν σε ένα πάρτυ ενός celebrity εκατομμυριούχου, τον οποίο αποφασίζουν να προσεγγίσουν για να του παρουσιάσουν την ιδεά τους για το Skintendo Joysuit, μια τεχνολογική καινοτομία στο χώρο του gaming, έστι ώστε να τους χρηματοδοτήσει. Ο βοηθός του όμως αποδεικνύεται πως έχει μια βρώμικη ατζέντα, την οποία θέλει να εκπληρώσει προσλαμβάνοντας πληρωμένους δολοφόνους. Από τις πρώτες κιόλας σκηνές, η ταινία κάνει ξεκάθαρο πως θα είναι γεμάτη με dick jokes και ένα απαρχαιωμένο χιούμορ του 2000. Επίσης, η ταινία κάνει μια άμεση αναφορά στο Die Hard, για αυτό και πολλοί είπαν πως το Game Over Man! είναι μια ‘χαζή’ βερσιόν της εμβληματικής ταινίας δράσης στην οποία πρωταγωνίστησε ο Bruce Willis.

 

Δυστυχώς, το χιούμορ του Game Over Man! δεν είναι τόσο πετυχημένο όσο θα το ήθελαν οι συγγραφείς του. Μπορεί οι τρείς πρωταγωνιστές, μαζί με τον σκηνοθέτη, να έγιναν γνωστoί από τη σειρά τους, Workaholics, αλλά από ότι φαίνεται, το χιούμορ τους δεν εξελίχθηκε από όταν την άρχισαν το 2011. Το γκρουπ ακόμα θεωρεί τα dick jokes και τον πανικό που αισθάνεται ένας closeted ομοφυλόφιλος αστεία. Επίσης, θεωρούν πως τα full-frontal γυμνά πλάνα είναι προκλητικά αλλά και πως η ‘αντρίλα’ εκφράζεται με την αποστροφή σε οτιδήποτε δεν ακολουθεί τα συμβατικά σεξουαλικά στάνταρ. Από ατάκες όπως “He is full-on spaghetti and meat sauce” εώς και “You didn’t bring me along because I look like the black nerd from ‘Die Hard,’ ‘cause I don’t,” αυτή η ταινία αποδυκνύει από μόνη της πως το συγκεκριμένο αμερικάνικο χιούμορ είναι ξεπερασμένο και ενίοτε καταντά σιχαμένο.

Η ταινία, παρ’όλα αυτά, μπορεί να πετυχαίνει σε ένα μονάχα πράγμα: το ότι αναπαριστά τη βία με έναν (σχετικά) κωμικό τρόπο. Επίσης, υπάρχουν και φορές που η ταινία υπονομεύει τον εαυτό της, καλώντας τον θεατή να παρατηρήσει τα over-the-top αποτελέσματα ορισμένων φρικιαστικών σκηνών. Αν αυτό προορίζεται για αστείο, εμείς σίγουρα δεν γελάσαμε. Γενικά, δεν γελάσαμε. Γιατί ούτε το σενάριο είχε κάτι ιδιαίτερο, αλλά ούτε και οι ερμηνείες ήταν κάτι αξιέπαινο. Εξ’άλλου τον Devine τον έχουμε συνηθίσει να υποδύεται έναν κακόμοιρο, πρόστυχο χαρακτήρα και από την ερμηνεία του στο Workaholics, και στο Pitch Perfect αλλά και στο Mike and Dave Need Wedding Dates. Και φυσικά, το άλλο ελάττωμα της ταινίας αυτής: τα cameos. Είναι πολλά. Πάρα πολλά. Μάλλον, το να εμφανίζονται πολλά γνωστά πρόσωπα στις ταινίες, μπορεί να αντικαταστήσει το σενάριο, ή τουλάχιστον να αυξήσει την αξία της ταινίας. Ίσως έτσι πίστεψαν οι συγγραφείς της ταινίας.

Δυστυχώς, το Game Over Man! είναι άλλη μια αποτυχημένη παραγωγή του Netflix, η οποία έλαβε αρνητικές κριτικές από το κοινό. Ο μόνος λόγος για να την παρακολουθήσεις εξαρτάται από το πόσο απολαμβάνεις ένα χιούμορ που περιστρέφεται γύρω από τον θαυμασμό του ανδρικού μορίου. Παρ’όλα αυτά, αν ό,τι διάβασες μέχρι στιγμής σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα, καλύτερα να μην προσθέσεις αυτήν την ταινία στο watchlist σου.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Απριλίου 2018, 14:33
Ενημέρωση: 3 Απριλίου 2018, 14:33
Τίτλος:
Game Over, Man! (Game Over, Man!)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos