Η ιστορία του Αμερικανού Γκάρι Φόκνερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό GQ το 2010. Ο τύπος πηγαινοερχόταν στο Πακιστάν για να συλλάβει ή να σκοτώσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν λέγοντας πως έχει αποστολή από τον Θεό! Λογικό βέβαια να γίνει ένας τηλεοπτικός σταρ για λίγο, με τα επίθετα πατριώτης, εκκεντρικός, θεότρελος να τον συνοδεύουν.
Οταν μάθαμε πως ο σκηνοθέτης των "Borat", "Bruno" και "The Dictator" θέλει να το κάνει ταινία, το είδαμε θετικά. Όταν είδαμε στο τρέιλερ τον Νίκολας Κέιτζ να... γυαλίζει το μάτι του, περιμέναμε κάτι μεγάλο!
To "Army of One" ακολουθεί τον Γκάρι Φόκνερ, να βλέπει ένα όραμα με το Θεό -η επιλογή του Ράσελ Μπραντ είναι σούπερ αλλά επαναλαμβάνεται με την έκπληξη να εξαφανίζεται- πηγαίνει στο Πακιστάν για να συλλάβει τον Οσάμα μπιν Λάντεν με ένα σπαθί!
Το καλό της ταινίας είναι ο Κέιτζ. Μπαίνει με τα... χίλια στο ρόλο, δείχνει να το διασκεδάζει και πλάθει από το πρώτο πλάνο έναν χαρακτήρα. Ποτέ δεν θα σκεφτείς «κοίτα τι κάνει ο Κέιτζ» αλλά «πόσο γραφικός είναι αυτός ο Φόκνερ;» Παρανοϊκός, τρελός, ερωτύλος (!), τεμπέλης, πατριώτης, άφοβος, ένα ανθρώπινο καρτούν.
To πρόβλημα είναι το σενάριο. Ο Λάρι Τσαρλς πάντα έχει καλές ιδέες, δεν μασάει πουθενά, αλλά "Borat" δεν κάνεις κάθε μέρα. Το αντίθετο. Το σενάριο εδώ (όχι δικό του) συντηρεί ένα "τηλεοπτικό" τοπίο, με πολλές επαναλήψεις, σαν τον ήρωα που πάει κι έρχεται στο Πακιστάν, πέφτοντας σε αδιέξοδα. Με τη σκέψη της διασκεδαστικής ιστορίας που κερδίζει πόντους μόνο και μόνο που είναι αληθινή, τα αφήνουν όλα στο αυτόματο πιλότο, που τουλάχιστον εδώ είναι ο Κέιτζ.
Μια χαρά θα περάσεις, θα γελάσεις -όχι όσο ήθελες- και στο τέλος θα μείνεις με το παράπονο μιας ιδανικής ευκαιρίας για μια εξωφρενική κωμωδία με ένα στόρι που έρχεται μια φορά στα 100 χρόνια...

Πρώτη δημοσίευση: 17 Νοε. 2016, 12:47
Ενημέρωση: 17 Νοε. 2016, 12:48
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Army of One
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos