Eίναι δυνατόν να είσαι φαν των found footage horror φιλμ και να μη τσεκάρεις την δεύτερη δουλειά του Όρεν Πέλι, οκτώ χρόνια μετά το πρώτο "Paranormal Activity" (και το μόνο που ουσιαστικα άξιζε); Από τη στιγμή που παρέμενε ουσιαστικά ενεργός: έκανε παραγωγή όχι μόνο και στα επόμενα του συγκεκριμένου franchise, αλλά και στα δύο Insidious (και στα κατώτερα Lords of Salem, The bay, Chernobyl diaries).

Και όμως, παρακολουθώντας το "Area 51" (H "Περιοχή 51" αποτέλεσε έναν μεγάλο αστικό μύθο στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, καθώς η τεράστια περιοχή στη Νότια Νεβάδα στην οποία απαγορευόταν η πρόσβαση αυστηρά από τον αμερικανικό στρατό, είχε συσχετιστεί με πιθανά κρυφά πειράματα αναφορικά με εξωγήινα όντα. Διαβάστε περισσότερα εδώ), καταλαβαίνεις πολύ εύκολα και το ίδιο γρήγορα πως μάλλον θα χάσεις τον χρόνο σου. Και το μάλλον σταδιακά δίνει την θέση του σε βεβαιότητα, όταν όλα τα κλισέ που μπορείς να φανταστείς από ανάλογα φιλμ, τα βλέπεις εδώ μαζεμένα και οι τρύπες στο σενάριο και την πλοκή (άλλες μικρές, άλλες χαώδεις) διαδέχονται η μία την άλλη. 

Ακούγεται κάπως, αλλά η ταινία έχει ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι οι πρωταγωνιστές να φτάσουν στην βάση, παρά από εκεί και έπειτα όταν χάνονται (μαζί και ο σκηνοθέτης, μαζί και εμείς) σε μια σειρά από ανεξήγητες καταστάσεις, χωρίς ούτε μία προσεγμένη σκηνή αυθεντικού τρόμου. Και σου προκαλεί εντύπωση η τσαπατσουλιά στην κάμερα με την οποία προσπαθεί ο Πέλι να κερδίσει τις εντυπώσεις, τη στιγμή που στο Paranormal Activity αν ήταν κάτι που τον χαρακτήριζε ήταν η απόλυτη συμμετρία στο πλάνο και η υπομονή στο χτίσιμο της ατμόσφαιρας. Εδώ, αντίθετα, προσπαθεί αποτυχημένα να το πάει στη μινιμαλιά του "Blair Witch Project", αρχίζει και χάνει σταδιακά την μπάλα μέχρι που δεν ξέρει πως να το τελειώσει και τελικά το αφήνει να αιωρείται, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Χάσιμο χρόνου.

Περίληψη: Μια παρέα τεσσάρων νεαρών φανατικών των συνομωσιών τρόμου, αποφασίζουν να προσπαθούν να μπουν στην απαγορευμένη Περιοχή 51 και να τραβήξουν βίντεο από τις εγκαταστάσεις στις οποίες οι φήμες θέλουν να φυλάσσονται εξωγήινοι.

 

Πρώτη δημοσίευση: 27 Μαΐου 2015, 16:09
Ενημέρωση: 27 Μαΐου 2015, 16:09
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Area 51
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos