How to make money selling drugs

Δέκα απλά βήματα για να βγάλετε χρήματα πουλώντας ναρκωτικά σε μια σειρά συνεντεύξεων με ντίλερς, φυλακισμένους, αστυνομικούς της δίωξης, σελέμπριτις και λομπίστες...
How to make money selling drugs - κριτική ταινίας

Eπαγγελματικός προσανατολισμός για παράνομους...

του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Σε πεδίο που κάλυψε με επάρκεια το The House I Live In/2012 του Γιουτζίν Τζαρέκι που σας παρουσιάσαμε πριν λίγους μήνες, αλλά με εντελώς διαφορετική προσέγγιση, το πολύ διασκεδαστικό ντοκιμαντέρ του πρωτάρη Κουκ, διηγείται την ίδια ιστορία του αποτυχημένου «war on drugs», εξερευνώντας τον κόσμο της εμπορίας ναρκωτικών και συνομιλώντας με μερικούς από τους πιο επιφανείς αντιπροσώπους τους.

Η χρονική διάρκεια του φιλμ ξετυλλίγεται λοιπόν σε φάσεις που περιγράφουν την επαγγελματική ανέλιξη σ’ αυτόν τον τομέα της αγοράς από τον ντίλερ της γωνίας ως τον αρχηγό ενός παγκόσμιου καρτέλ. Πρόσωπα θρύλοι του νόμου και της παρανομίας παρελαύνουν στην οθόνη ανάμεσά τους, ο Ρικ Ρος, ναρκονονός του κρακ στο L.A. της δεκαετίας του1980 και ο απίθανος - σκέτο τρελοκομείο - πρώην μπάτσος της δίωξης και νυν υπερασπιστής της νομιμοποίησης όλων των ναρκωτικών, Μπάρι Κούπερ. Δίπλα τους ο 50 Cent, o Eminem, η Σούζαν Σάραντον, ο Γούντι Χάρελσον και άλλοι, ένα ετερόκλητο μιξ απόψεων που στη σύνθεσή τους φανερώνουν την αποτυχία της καταστολής και προτείνουν μια φρέσκια σκέψη στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2013, 18:52
Ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2013, 18:57
Τίτλος:
How to make money selling drugs (How to make money selling drugs)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos