Good Ol' Freda

Μια ενδοσκόπηση στην ιστορία των Beatles από την μάνατζερ του φαν κλάμπ τους
Good Ol' Freda - κριτική ταινίας

Βackstage Beatles

Αν είσαι φαν των The Beatles θα τη λατρέψεις. Μια ενδοσκόπηση στην ιστορία των ‘Τhe Fab Four’ από την ‘παλιά καλή’ Freda , την μάνατζέρ του φαν κλάμπ τους (η οποία προφανώς θέλησε στα γεράματα να ‘χρησιμοποιήσει’ και αυτή με τη σειρά της την ιστορία των Beatles για να βγάλει κανά φράγκο, αλλά τουλάχιστον έκανε μια τίμια προσπάθεια, έστω και με αυτό το σκοπό).

Η Φρίντα υπήρξε μια από τις πιο σκληροπυρηνικές και αφοσιωμένες φάν των θρυλικών Σκαθαριών με τη βούλα και, μάλιστα, ήταν τόσο μπροστά, που απέκτεισε το σινγκλάκι τους ‘Love me do’ το ’62 χωρίς να έχει πικ απ.. όλα αυτά πίσω στα χρόνια που οι Beatles, έπαιζαν στο The Cavern Club του Λίβερπουλ, όπου και τους ανακάλυψε ο Μπράιαν Έπσταιν.

Πολύ αρχειακό υλικό, πολύ αυθεντική μουσική Beatles, πολύ στύλ, μια γλυκιά και κατά βάση ειλικρινής ρετροσπεκτίβα, στοιχεία που μας δίνουν ένα πολύ καλά μονταρισμένο ντοκυμανταίρ που θα σου φτιάξει τη μέρα, ή, τη νύχτα.. Είναι αυτό που θέλεις να ξέρεις, όχι το χιλιοειπωμένο ‘frontline’, όχι η δόξα και το ροκσταριλίκι, αλλά το backstage, το ανθρώπινο, το διαφορετικό από τα τετριμμένα. Η Φρίντα που έκανε ένα γύρο στα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο τους προηγούμενους μήνες αξίζει την προσοχή σου και αν της δώσεις μια ευκαιρία, θα την έχει!

Eιρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 25 Οκτ. 2013, 20:00
Ενημέρωση: 25 Οκτ. 2013, 20:04
Τίτλος:
Good Ol' Freda (Good Ol' Freda)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
86

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos