Σύνοψη: Ο Τόμας (ένας ανθοπώλης) μεγαλώνει θαυμάζοντας τον κόσμο της μαφίας. Εμπνευσμένος  από τις ταινίες του Αλ Πατσίνο, βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την αθώωση του Τζον Γκότι,  του «Νονού» του 20ου αιώνα. Μαζί με την φίλη του Ρόουζ θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να ενστερνιστούν  τις παραδόσεις της μαφίας και να εκδικηθούν για το πρότυπο Τζον Γκότι. Θα μπορέσει ο Τόμας πέρα από επίδοξος να γίνει ένας πραγματικός μαφιόζος;

Άποψη:  Νέα Υόρκη 1992, έρχεται το τέλος της μαφίας και η καταδίκη του τότε σύγχρονου νονού Τζον Γκότι. Σαν κολάζ με αποκομμένα γεγονότα  από ειδήσεις και αρχεία μιας υπόθεσης που έλαβε τέλος με μια ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο Βίνσεντ Πιάτσα (Τόμας) μεγαλώνει σε έναν δικό του κόσμο, με ένα όνειρο τόσο οξύμωρο όσο και οι πράξεις του. Φαντάζεται τον εαυτό του ως μαφιόζο που θα δέσποζε στο πλευρό του Γκότι, με ένα σχέδιο δίχως προοπτική το οποίο φαντάζει ευφυές αν ήταν πραγματικό.

Ο Νίκ Σάντοου επιμελήθηκε σκηνοθεσία και σενάριο με τόλμη και βούληση. Πλάνα ανάλογα της εποχής , με χρώματα και εφέ “κλεμμενα”  από το «Godfather». Η αλήθεια είναι πως ο Σάντοου  προσπάθησε να προσαρμόσει τον Τόμας στο δραματικό κομμάτι των αξέχαστων φιλμ του Φράνσις Φορντ Κόπολα, με μικρή διαφορά: Ο Κορλεόνε το ζούσε, ο Πιάτσα το ονειρευόταν. Πόσο  οδυνηρό ήταν  όμως για τον Τόμας να βιώνει μια εικονική πραγματικότητα με το όνειρο να γίνει κάποιος που ήταν δεδομένο πως δεν θα γίνει ποτέ; 

Υπήρχαν οι βάσεις και για ιδιαίτερο: μια πτυχή του κόσμου της μαφίας που δεν είχαμε σκεφτεί. Θα προτιμούσαμε όμως πέρα  από τον δραματικό τόνο να υπήρχε και αντίστοιχα υπερτονισμένη δράση, καθώς το «έλκος» στάθηκε μόνο στην παράνοια του Τόμας, ενώ και η χημεία του Βιτσέντζο Αμάτο με την Πατρίσια Αρκέτ δεν ήταν δυνατή, όσο και αν η δεύτερη προσαρμόστηκε στην απόδοση του χαρακτήρα της. 

«Βλέπεις Τόμας είναι ακριβώς σαν εσένα» , πέθανε όσο ψεύτικα έζησες και εσύ. Και όλα τέλειωσαν όσο απαισιόδοξα ξεκίνησαν.

The End...

Άντζελα Υζεϊράι

Πρώτη δημοσίευση: 6 Σεπτεμβρίου 2017, 13:13
Ενημέρωση: 6 Σεπτεμβρίου 2017, 13:13
Τίτλος:
The wannabe (Επίδοξος μαφιόζος)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos