Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και δη στο ίδιο το βιβλίο Tracks της Robyn Davidson, η ομώνυμη ταινία, μιλά για το ταξίδι της Robyn (Mia Wasikowska) στις ερήμους της δυτικής  Αυστραλίας. Διανύοντας 1700 μίλια με τα πόδια, με συντροφιά με μερικές καμήλες και τον μαύρο της σκύλο και συναντώντας ανά τακτά διαστήματα τον φωτογράφο Rick (Adam Driver), ο οποίος την τραβά φωτογραφικά ενσταντανέ για λογαριασμό του National Geographic, η Robyn έρχεται σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό της και φανερώνει πως αυτό το παράλογο, εκ πρώτης όψεως, ταξίδι, είναι δυνατόν να γίνει από έναν απλό, καθημερινό άνθρωπο και δη μια νεαρή κοπέλα.

Ο εξαιρετικός John Curran (The painted veil, 2006) στήνει ένα κινηματογραφικό οδοιπορικό γεμάτο εκπληκτικές εικόνες του αυστραλιανού τοπίου, αιχμαλωτίζοντας με την κάμερα την άγρια ομορφιά αυτού του κόσμου. Οι πληθωρικοί διάλογοι απουσιάζουν, όμως η υποκριτική της Mia Wasikowska είναι κάτι παραπάνω από αρκετή για να κουβαλήσει την πολυπλοκότητα της ταινίας, με έναν τόσο απλό τρόπο συνάμα, όμως οι καμήλες της κουβαλάνε καθ’ όλη τη διάρκεια τα αναγκαία και απαραίτητα του εξοπλισμού της Robyn. Και ενώ ξέρουμε πως η Davidson θα ολοκληρώσει το ταξίδι με επιτυχία και το βιβλίο που θα γράψει αργότερα θα βρει διεθνή αναγνώριση, αυτό δεν μας εμποδίζει ως θεατές επ’ ουδενί να βυθιστούμε στην πλοκή της ιστορίας και να παρακολουθούμε με πηγαίο ενδιαφέρον και μεγάλη προσοχή την πορεία του ταξιδιού.

Αψεγάδιαστη και συνταρακτική, η Wasikowska, που έγινε γνωστή από τον ρόλο της ως Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων του Tim Burton, αποδεικνύει έκτοτε με κάθε επιλογή της πως το υποκριτικό της ταλέντο είναι πολυδιάστατο και πως πρόκειται να μας εντυπωσιάσει και αιφνιδιάσει πολλές φορές ακόμα στο μέλλον.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2016, 19:43
Ενημέρωση: 13 Μαρτίου 2016, 19:43
Τίτλος:
Tracks (Διασχίζοντας την έρημο)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos