Καθόλου καθηλωτικό indie δράμα αν και καταπιάνεται με ένα ευαίσθητο ζήτημα, την στέγαση και την περίθαλψη των αστέγων. Στο πρώτο μισό της ταινίας ο Richard Gere περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης αναζητώντας μία στέγη με την κάμερα να τον αγνοεί πολλάκις και να χάνεται στο σύνολο, το δεύτερο μέρος είναι σχετικά πιο γρήγορο αφού ο σκηνοθέτης κάνει focus και σ΄ άλλα πρόσωπα, συγκεκριμένα έναν ομοιοπαθή. Ο Oren Moverman, που εκτελεί και χρέη σεναριογράφου, καταγραφεί ρεαλιστικά την καθημερινότητα ενός ανέστιου αποκαλύπτοντας σιγά σιγά το παρελθόν του βασανισμένου ήρωα , χωρίς να μας οδηγεί όμως σε μελοδραματικά μονοπάτια. Ο Richard Gere αποπνέει μία ανθρωπιά ειδικά όταν προσπαθεί να περισώσει την σχέση του με την κόρη του που την υποδύεται η Jena Malone, κυρίως γνωστή από τις ταινίες ‘’Hunger Games’’.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων τον περνούσαν για αληθινό άστεγο και δεν τον κοιτούσαν καν στα μάτια , ένας τουρίστας κιόλας του πρόσφερε ένα κομμάτι από την πίτσα του. Σαν σεναριακή ιδέα ήταν καλή αλλά δεν διεκπεραιώθηκε σωστά, ο Moverman παραδίδει μία άμορφη ταινία με μηδαμινή πλοκή που δεν μπορεί να σωθεί ούτε από την καλοζυγισμένη ερμηνεία του Gere.

Υπόθεση: Ο Τζορτζ είναι ένας ηλικιωμένος άντρας με εξασθενημένη υγεία που περιφέρεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης ψάχνοντας προσωρινό καταφύγιο.  Αφού εξαντλείται σωματικά από τα προσωρινά καταλύματα στις λεωφόρους, αποζητά άσυλο στο νοσοκομείο Bellevue, το μεγαλύτερο κέντρο περίθαλψης αστέγων στο Μανχάταν. Εντούτοις το νέο περιβάλλον δεν είναι τόσο φιλόξενο αφού είναι ασφυκτικά γεμάτο από δυστυχισμένους ανθρώπους αλλά ευτυχώς γνωρίζει έναν χρόνιο κάτοικο που είναι πιο φιλικός απέναντί του. Αρχίζει να αναπτερώνει τις ελπίδες του και βάζει στόχο να επανασυνδεθεί με την κόρη του.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Φεβ. 2016, 21:18
Ενημέρωση: 26 Φεβ. 2016, 21:18
Τίτλος:
Time out of mind (Η αποξένωση)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos