Σύνοψη: Ο μυστικός πράκτορας Βίνσεντ Ντόους είναι σε αποστολή όταν μια ληστεία πάει στραβά και αυτό οδηγεί στην απαγωγή του γιού του από κακοποιά στοιχεία ως πράξη εκδίκησης και εκβιασμού. Σε μία νύχτα καλείται να αντιμετωπίσει ένα δίκτυο μαφιόζων, γκάνγκστερ αλλά και διεφθαρμένων αστυνομικών για να σώσει τον γιό του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.

Άποψη: Τον Τζέιμι Φοξ τον έχουμε απολαύσει και στο παρελθόν στον ρόλο του badass ντετέκτιβ στο Miami Vice του Μάικλ Μάν, πλάι στον –μακρυμάλλη τότε Κόλιν Φάρελ, και όσο και αν ελπίζαμε σε μια ανάλογη εμπειρία το Sleepless δεν μπόρεσε να μα την προσφέρει στο έπακρο.

Πριν το εξαιρετικό Baby Driver, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πρωταγωνίστησε στο remake του γαλλικού φιλμ Nuit Blanche με ένα τελικό αποτέλεσμα που δυσαρέστησε και τον ίδιο αφού σε δήλωση του επισήμανε την άβολη θέση του όταν πρέπει να προωθήσεις μία δουλειά σκέτη απογοήτευση!

Σε ρυθμούς Taken δημιουργείται μία νύχτα γεμάτη επεισόδια και συγκρούσεις, μια πλασματική ένταση για να αποδοθεί το κλίμα επείγουσας ανάγκης που βαραίνει τον κεντρικό χαρακτήρα, μα περισσότερο αγχώνει παρά προσθέτει αγωνία για την κλιμάκωση της κοινότυπης ιστορίας απαγωγής.

Να μη παρεξηγηθούμε –μας αρέσουν τέτοιες ταινίες, είναι διασκεδαστικές, κρατάνε το ενδιαφέρον και περνάμε ωραία όταν τις βλέπουμε. Το Sleepless τα πέτυχε και τα τρία αλλά σε μέτριο βαθμό. Και ειδικά με ένα σενάριο που ακολουθεί μια συνηθισμένη αφήγηση για να παρουσιάσει μια υπόθεση που θα μπορούσε τελικά να είναι πιο έξυπνη και σπιρτόζικη, το Sleepless παραμένει ψυχαγωγικό.

Με την κύρια ευθύνη να βαραίνει πάντα τον Τζέιμι Φοξ ως προς την μάχη και την τελική διάσωση, τα κλασικά μοτίβα αμερικάνικων ταινιών δράσης πλαισιώνουν κάθε σκηνή και οδηγούν αναπόφευκτα σε προβλέψιμες καταστάσεις, που όμως ήταν καλοδεχούμενες εξ αρχής λόγω genre. Σαφέστατα μειονεκτεί και δεν ξεχωρίζει ανάμεσα στην κινηματογραφική αφθονία των ημερών, όμως ο υπόκοσμος του Λας Βέγκας ίσως να την έβρισκε αρκετά ρεαλιστική.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Φεβ. 2018, 17:54
Ενημέρωση: 10 Φεβ. 2018, 17:54
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Sleepless (Άγρυπνος)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos