Η ιστορία διαδραματίζεται στα κατώτερα στρώματα της δεκαετίας του 1860 στο Παρίσι, όπου η Therese Raquin, μια σεξουαλικά καταπιεσμένη όμορφη κοπέλα, παγιδεύεται σε ένα γάμο χωρίς έρωτα με τον ασθενή ξάδελφό της, Camille, από την αυταρχική θεία της, κυρία Raquin. Η Therese περνάει τον καιρό της πίσω από τον πάγκο ενός μικρού καταστήματος και τα βράδια βλέποντας την Madame να παίζει ντόμινο με μια εκλεκτή παρέα. Όταν γνωρίζει τον σαγηνευτικό φίλο του συζύγου της, Laurent, ξεκινά μια παράνομη σχέση που οδηγεί σε τραγικές συνέπειες. Η ταινία βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα της Emile Zola με τον τίτλο "Therese Raquin," (η πρωταγωνίστρια της ταινίας), του 1867. 

Ο Τσάρλι Στράτον στήνει ένα παιχνίδι επικίνδυνου και δολοφονικού έρωτα μέσα σε εσωτερικούς κυρίως χώρους, επιλογή που βοηθά στη δημιουργία ασφυκτικής και κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας-όπως είναι ακριβώς η ψυχολογία και η διάθεση της Therese Raquin. Τοποθετεί τους χαρακτήρες του σε χώρους τέλεια διαμορφωμένους που αναπαριστούν την παλιά εκείνη εποχή-η σκηνογραφία και η ενδυματολογία έχουν κάνει θαύματα.

Οι συγκρούσεις των χαρακτήρων διαδραματίζονται πάντα σε μικρά δωμάτια (ακόμη μία έξυπνη επιλογή) εκτός από την τραγική σκηνή που μας περνά στην επόμενη διάσταση της ιστορίας, αυτή της δολοφονικής πράξης και της αλληλεπίδρασης των πλέον, δολοφόνων.

To καστ είναι γεμάτο με ενδιαφέροντα ονόματα: Ελίζαμπεθ Όλσεν, Τζέσικα Λανγκ, Τομ Φέλτον(ο Μαλφόι του Χάρι Πότερ) και...Όσκαρ Άιζακ (που απολαμβάνουμε άπειρα να βλέπουμε την τελευταία 3ετία). 

Η Τζέσικα Λανγκ είναι όμως αυτή που πρόκειται να μας αφήσει γεμάτους-ες θαυμασμό για το υποκριτικό πρόσωπο της. Η πρωταγωνίστρια του "American Horror Story" μεταβαίνει από το ένα υποκριτικό στάδιο στο άλλο με απόλυτο έλεγχο και ευκολία.  Eκεί που θα είναι η μοχθηρή, η απειλητική μορφή, εκεί θα παρουσιαστεί και ως θύμα, μια αβοήθητη ηλικιωμένη κυρία.

Αξίζει να δείτε την ταινία μονάχα για αυτή την ηθοποιό.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Μαΐου 2017, 15:27
Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2017, 15:27
Τίτλος:
In secret (Τερέζα Ράκεν: Παράνομο πάθος)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos