Ο Alex και η Emily μόλις μετακόμισαν στο Los Angeles με τον γιό τους και προσπαθούν να κάνουν φιλίες στη γειτονιά. Μία αναπάντεχη γνωριμία στο πάρκο, τους οδηγεί να επισκεφθούν για pizza night έναν εκκεντρικό πατέρα και μία Γαλλίδα ελευθεριάζουσα μητέρα το ίδιο βράδυ. Κι έτσι, ξεκινά το Overnight -που θυμίζει παραλλαγή και του Bob & Carol & Ted & Alice (1969)- μια καθ’ όλη τη διάρκειά της αινιγματική ταινία, που οδηγεί τον θεατή στα μυστηριώδη μονοπάτια των πολυετών σχέσεων, των πειραματισμών, της μονογαμίας, του swinging. Προβληματισμοί αλλά και συμπεράσματα ανακύπτουν καθώς προχωρά η νύχτα και τα δύο ζευγάρια έρχονται ολοένα και πιο κοντά.

Ο παράξενος αέρας που αποπνέει η ταινία σε κάνει διαρκώς να αναρωτιέσαι πού το πάει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Patrick Brice. Η επιλογή των ηθοποιών, πάντως, λειτουργεί επικουρικά στην εξέλιξη της πλοκής (η οποία δεν περιέχει κάποια σεναριακή πρωτοπορία που θα θυμόμαστε), αφού εκείνοι είναι κυρίως αυτοί που φέρνουν εις πέρας την σκηνοθετική ιδέα ερμηνεύοντας  καθένας από τους 4 ηθοποιούς (4 τελείως διαφορετικές προσωπικότητες ) εξαιρετικά τον ρόλο του.

Στον ρόλο του Adam Scott, ένας ανασφαλής ανατομικά άνδρας που φτάνει στη συμφιλίωση με το σώμα του μετά από την παρότρυνση από τον πολυπράγμονα εκκεντρικό Jason Schwartzman που μαζί με την Γαλλίδα γυναίκα του, ερμηνευμένη από την Judith Godrèche, αποτελούν ένα αρκετά αντισυμβατικό ζευγάρι μα και ιδιαιτέρως κουρασμένο ο ένας από τον άλλο, με αποτέλεσμα να βλέπουν στον Alex (Adam Scott) και την Taylor Schilling έναν τρόπο να αναζωογονηθεί η σχέση τους. Το «αλισβερίσι» των τεσσάρων αυτών φιγούρων δημιουργεί κάπου γέλιο, αλλά κάπου και μία υποδόρια ενόχληση, κάπου έκπληξη, κάπου εκνευρισμό, κάπου ανακύπτουν αλήθειες κι αλλού μυστικά.

Το Overnight δεν είναι η πιο ενδιαφέρουσα ταινία που μπορεί κανείς να δει, αλλά κατά έναν παράξενο τρόπο καταφέρνει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του θεατή και να μην τον κουράσει ούτε στο ελάχιστο. Παρόλα αυτά, δεν είναι ταινία η οποία θα καταφέρει να παραμείνει αξιομνημόνευτη για καιρό.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Ιαν. 2016, 18:02
Ενημέρωση: 27 Ιαν. 2016, 18:02
Τίτλος:
The overnight (Δύο ζευγάρια, μία νύχτα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
80
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos