Σύνοψη: Μετά τον τραγικό χαμό των γονιών του Ίθαν, οι φίλοι του Άιζακ και Κρις καταφέρνουν να τον βγάλουν από το σπίτι για να περάσουν παρέα την Παραμονή των Χριστουγέννων. Η παράδοση τους αυτή κράτησε για περίπου μια δεκαετία, όμως η φετινή Παραμονή θα είναι η τελευταία που θα περάσουν μαζί, αφού η σφαίρα των ενηλίκων τους προστάζει να ωριμάσουν. Για σβήσιμο, λοιπόν, αποφασίζουν να πάνε στο μεγαλύτερο πάρτι που συμβαίνει στην πόλη— τον Χορό του Καρυοθραύστη.

Άποψη:  Δεν είναι ότι ο Σεθ Ρόγκεν δεν έχει κάνει «σοβαρές» ταινίες, αλλά όταν ακούμε το όνομα του σίγουρα σκεφτόμαστε ναρκωτικά και φαλλούς, συνήθως με το κολλητάρι του Τζέιμς Φράνκο. Χαρακτηρίζονται από ένα συγκεκριμένο είδος, και όχι αδικαιολόγητα, αν και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μια αλλαγή πλεύσης. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, ο Φράνκο δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα καθώς ο ρόλος του είναι πολύ περιορισμένος.

Αντίθετα, η ιστορία επικεντρώνεται σε τρεις φίλους, οι οποίοι μετά από πολλά χρόνια καταχρήσεων και έκλυτης ζωής, θα ξεφαντώσουν για τελευταία φορά αφού οι ευθύνες που επωμίζονται πλέον είναι αρκετές για να τους κρατήσουν μακριά από οποιαδήποτε οπιούχα και κλαμπς.

Στην δεύτερη συνεργασία του Σεθ Ρόγκεν και του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ μετά το 50/50 του ίδιου σκηνοθέτη, φαίνεται ότι η χημεία τους διατηρείται και στην κωμωδία, δίχως αυτό να σημαίνει ότι το γέλιο είναι άφθονο. Ενώ υπάρχουν σκηνές στις οποίες το γράψιμο είναι πρωτότυπο και πνευματώδες, η ιστορία δεν διατηρεί έναν σταθερό ρυθμό, αναμοχλεύοντας αποτυχημένα αστεία και εμετικά τεχνάσματα. Ο Ρόγκεν βουτηγμένος στα ναρκωτικά δημιουργεί χαβαλέ την ίδια στιγμή που ο Άντονυ Μακί, ως τον ντοπαρισμένο αθλητή, διατηρεί ένα διακριτικό χιούμορ στην αναλογία που πρέπει.

Αντρική ταινία κατά κόρον, με bromances και καφρίλες σαν αυτές του A Very Harold and Kumar Christmas, δίχως την «τελειότητα» του τελευταίου ωστόσο, που κερδίζει μια θέση ανάμεσα στις αδόκιμες επιλογές των Χριστουγέννων, με επιτυχημένα cameos από Τζειμς Φράνκο, Μάιλι Σάιρους αλλά και Μίκαελ Σάννον στον ρόλο ενός –τι άλλο;- εμπόρου ναρκωτικών. Συγκριτικά με το τι θα μπορούσε να προκύψει με αυτούς τους συντελεστές, το αποτέλεσμα ίσα που ακουμπάει την επιφάνεια αφήνοντας μια επίγευση αδιαφορίας και επανάληψης, με Χριστουγεννιάτικο φόντο.

Mαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 6 Ιαν. 2018, 18:48
Ενημέρωση: 14 Απριλίου 2018, 11:06
Τίτλος:
The night before (Οι παρτάκηδες)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos