Σύνοψη: Η Λι Γουïδερς έχει σταλεί από την εταιρεία της για να επιθεωρήσει και πιθανώς να τερματίσει την Μόργκαν, ένα ανθρώπινο «προïόν νανοτεχνολογίας» το οποίο έχει καταστεί επικίνδυνο. Η απόφαση που καλείται να πάρει ωστόσο είναι δύσκολη καθώς η Μόργκαν έχει ανεπτυγμένα ανθρώπινα συναισθήματα και έχει ήδη κερδίσει τον σεβασμό των επιστημόνων που την δημιούργησαν.


 
Άποψη: Ένα χρόνο μετά το εξαιρετικό Ex Machina του Άλεξ Γκάρλαντ, ο Λουκ Σκοτ (ναι ναι, ο γιος του Ρίντλεï Σκοτ) δοκιμάζει τις κινηματογραφικές του δυνάμεις (για πρώτη φορά) στο ίδιο genre. Με παραγωγό τον πατέρα του, ο Λουκ Σκοτ έχει καταφέρει να δομήσει μια αρκετά καλή ταινία που έχει κάπως διττή φύση. Αρχικά συστήνεται πιο μυστήρια και κουραστική κυρίως λόγω αδιάφορων χαρακτήρων, έπειτα όμως όσο αρχίζει να εμφανίζεται η Μόργκαν μετατρέπεται σε ταινία δράσης με έντονες σκηνές μάχης και αγωνίας, αλλάζοντας το ύφος κατά πολύ.

Απολαυστική η Κέιτ Μάρα (House of Cards, The Martian) στον ψυχρό ρόλο που έχει αναλάβει αντιμέτωπη με την ταλαντούχα Άνια Τέιλορ Τζόι (Split, The Witch), η οποία από την μία συγκινεί σαν παιδί και από την άλλη εξοντώνει ανθρώπους σαν τον Hitman. Το καστ εμπλουτίζεται με πολύ δυνατά ονόματα (λόγω της παραγωγής ίσως;) όπως Μισέλ Γιέο, Τόμπι Τζόουνς, Τζένιφερ Τζεισον Λι, Ρόουζ Λέσλι αλλά και ο --πάντα ιδιαίτερος, Πολ Τζιαμάτι. Και όλοι τους είναι εξαιρετικοί, με το μόνο αρνητικό ότι θα μπορούσαν να αναδειχτούν ακόμα περισσότερο μέσα από ένα πιο συνεκτικό σενάριο.

Ο Σεθ Όουεν (All nighter) έχει γράψει μία ιστορία αρκετά ρηχή και επιφανειακή, δεν ασχολείται εκτενώς με τα ερωτήματα περί τεχνητής νοημοσύνης και ανθρωπίνου παράγοντα που προσπαθούν να ξεπηδήσουν στην αρχή αλλά καταπιάνεται με μοτίβα που κυριαρχούν σε περιπέτειες. Οι επιστήμονες του πειράματος όντως νιώθουν πολύ κοντά τους την Μόργκαν και αρκετές φορές τους βλέπουμε να υπερασπίζονται το δημιούργημα τους, δυστυχώς όμως από την αρχή φαίνεται πού θα καταλήξει το πράγμα. Πολύ άσχημο να προβλέπεις το τέλος...

Σίγουρα, σεναριακά κενά έχουμε ξαναδεί και πιθανώς θα διαπιστώσουμε και σε μελλοντικά φιλμ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εκάστοτε ταινίες είναι προς αποφυγήν. Το Μόργκαν σίγουρα βλέπεται και θα σας τραβήξει την προσοχή όσο περνάει η ώρα, όμως είναι καταδικασμένο να παρασυρθεί στη λήθη σαν ένα ακόμα Sci-Fi θρίλερ.

Mαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 11 Νοε. 2017, 15:58
Ενημέρωση: 11 Νοε. 2017, 17:38
Τίτλος:
Morgan (Μόργκαν)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
92
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos