Μουσική βιογραφία δια χειρός Clint Eastwood που έλαβε χλιαρή υποδοχή παρόλο που προοριζόταν να γίνει το μιούζικαλ της χρονιάς. Πριν το ‘’Αmerican Sniper’’ , o πολυαγαπημένος σκηνοθέτης αποφάσισε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το πετυχημένο σόου του Broadway (4 βραβεία Tony) όπου φέρει το χαρακτηρισμό «juke-box musical». Αφηγείται λεπτομερώς τη δημιουργία της μπάντας The Four Seasons, που μεσουράνησε την εποχή των Beatles, την άνοδο στην κορυφή αλλά και την πτωτική πορεία έπειτα από χρόνιες προσωπικές τριβές και υποχωρήσεις.

Ερμηνευτικά ξεχωρίζει ο John Lloyd Young, προέρχεται κιόλας από το πρωτότυπο θεατρικό καστ, που υποδύεται τον Frankie Valli  αλλά και ο Vincent Piazza , αν και σε μικρότερο βαθμό. Το μόνο ηχηρό όνομα στην ταινία είναι ο Christopher Walken που παίζει-μα τι άλλο-τον εαυτό του. Έξυπνο τρικ το γεγονός πως τα μέλη του συγκροτήματος εναλλάσσονται ως αφηγητές από την αρχή της ταινίας μέχρι το φινάλε, από τη δημιουργία μέχρι τη διάλυσή τους. Τα χρώματα επί το πλείστον είναι αρκετά μουντά και σκληρά για να δώσει-πιθανολογούμε-μία πιο ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος ξεφεύγοντας λίγο από το χαρωπό feeling των τραγουδιών του γκρουπ.

Όσο κυλάει η ώρα ο βραβευμένος σκηνοθέτης χάνει τον ρυθμό αφήγησης παρόλο που οι μουσικές επιτυχίες «Sherry», «Big Girls Don't Cry» κατακλύζουν τo έργο.  Ίσως ο Eastwood δεν αισθάνεται άνετα σε τέτοιου είδους ταινίες, απεναντίας στις δραματικές ( ‘’Μillion Dollar Baby’’, ‘’Gran Torino’’) κατέχει τη μαεστρία να επενδύει στους χαρακτήρες και να διεισδύει στα μύχια των ψυχών τους. Εν κατακλείδι το μουσικό ντοκιμαντέρ ‘’Jersey Boys’’ δεν είναι μία κακή προσθήκη στην υπέροχη σκηνοθετική φιλμογραφία του και αναμένουμε εναγωνίως την επόμενη κίνηση του.

Υπόθεση: Η ιστορία τεσσάρων νέων με καταγωγή από το New Jersey, οι οποίοι ενώθηκαν για να σχηματίσουν το διάσημο ποπ συγκρότημα «The Four Seasons». Οι θρίαμβοι και οι δοκιμασίες τους συνοδεύονται από τις μουσικές επιτυχίες τους που επηρέασαν μία ολόκληρη γενιά.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Δεκ. 2015, 22:00
Ενημέρωση: 12 Δεκ. 2015, 22:00
Τίτλος:
Jersey Boys (Jersey Boys)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
134
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos