To "Freeheld" κατατάσσεται αμέσως στην κατηγορία των ταινιών που αφορούν τα LGBTQ δικαιώματα. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ιστορία εξελίσσεται γύρω από την Υπαστυνόμο στο New Jersey, Laurel Hester, η οποία μαθαίνει πως πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο, και ξεκινά νομικό αγώνα για να λάβει τη μετά θάνατο σύνταξή της, η σύντροφός της  Stacie Andree.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε προκαλέσει αίσθηση στην αμερικανική κοινωνία πριν από μια δεκαετία, με το σχετικό 40λεπτο ντοκιμαντέρ της Σίνθια Γουέιντ "Freeheld" να κερδίζει το Όσκαρ το 2007. Το σενάριο υπογράφει ο Ron Nyswaner, o oποίος ηταν υποψήφιος για Όσκαρ με το εξίσου queer περιεχομένου "Philadelphia" (1993).

Η πάντα υπέροχη και καθηλωτική Julianne Moore, υποδύεται την Laurel Hester, ενώ τη σύντροφό της υποδύεται η Εllen Page.

Δυστυχώς το σενάριο δεν επικεντρώνεται όσο χρειάζεται στη σχέση των δύο χαρακτήρων, κάτι που λειτουργεί αρνητικά (και) στα μάτια του θεατή καθώς δεν έχει έτσι τη δυνατότητα να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη σχέση των δύο ηρωίδων που είναι και ο βασικός παράγοντας της ιστορίας. Είναι ανόητο να ξοδεύει πολύ περισσότερο κινηματογραφικό χρόνο ο συνάδελφος της Laurel Hester με την ίδια παρά η ίδια της η σχέση (Stacie Andree).

Το φιλμ είναι τυχερό που έχει τέσσερις πολύ καλούς ηθοποιούς στο καστ που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και σώζουν την παντελώς επιφανειακή σκηνοθετική και σεναριακή προσέγγιση. Moore και Page έχουν απίστευτη χημεία μεταξύ τους και υποδύονται με όλο τους το είναι το άτυχο αυτό ζευγάρι. Δίπλα στην Moore στέκεται επάξια και ο Michael Shannon (ειλικρινά δεν περιμέναμε τίποτα το λιγότερο από αυτόν τον ηθοποιό), ως ο πολύ καλός φίλος και συνάδελφος της, αλλά και κρυφά ερωτευμένος μαζί της. Ο Steve Carell πλαισιώνει το δημοφιλές καστ παίζοντας τον Steven Goldstein, μια φιγούρα που με όπλο το χιούμορ, τα βάζει μα το κατεστημένο και προσπαθεί να διεκδικήσει τα δικαιώματα που αρμόζουν στην LGBTQ κοινότητα.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Ιαν. 2017, 17:18
Ενημέρωση: 29 Ιαν. 2017, 17:18
Τίτλος:
Freeheld (Αγάπη χωρίς όρια)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos