Σύνοψη: Μία παρέα αποφασίζει να περάσει ένα ξέφρενο σαββατοκύριακο σε μία καλύβα στα δάση του Τέξας, μέχρι που όλα μετατρέπονται σε πραγματικό εφιάλτη. Ένα μοιραίο τους λάθος στέκεται αφορμή για να εξαγριώσουν τον Bigfoot και τώρα θα πρέπει να παλέψουν για την ζωή τους.

Άποψη: Μία ταινία που είναι αποκλειστικά γυρισμένη με την λογική του found-footage, μια σειρά ερασιτεχνικών βίντεο δηλαδή, που ξέμειναν μετά από ένα τραγικό γεγονός. Δεν είναι η πρώτη βέβαια. Στην ίδια φιλοσοφία έχουμε δει και άλλες όπως το Paranormal Activity και το Cloverfield που αν και αρκετά ενδιαφέρουσες δεν μπόρεσαν να φτάσουν την πρωτοκαθεδρία του Blair Witch Project.

Ο Εντουάρντο Σάντσεζ, λοιπόν, 15 χρόνια μετά την καινοτομία του με τις action cameras και το found-footage σκηνοθετεί κάτι ανάλογο χωρίς το πανδαιμόνιο που προκάλεσε τότε. Το Exists έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ South by Southwest το 2014, κατάφερε να αποσπάσει ένα βραβείο κοινού και αυτό ήταν όλο. Ο Bigfoot αποδείχθηκε κινηματογραφική αποτυχία και ο Σάντσεζ συνεχίζει την καριέρα του σκηνοθετώντας επεισόδια τηλεοπτικών σειρών (From dusk till dawn, Supernatural, Lucifer)...

Αρκετές αστοχίες όσο εξελισσόταν η ταινία, οδήγησαν σε γενικότερη ανία και εν τέλει σε μία μη τρομακτική δράση. Οι στριγκιές φωνές του Bigfoot σε συνδυασμό με τις τσιρίδες του υπόλοιπου καστ ήταν αποπροσανατολιστικές όπως και τα πλάνα όλου του footage. Δεκτό το να στήσεις όλη την ταινία έτσι αλλά τα συνεχώς κουνημένα πλάνα που, ως επί το πλείστον, δείχνουν δάσο,ς δεν είναι επαρκές υλικό για να φτιάξεις ταινία.

Όπως δεν είναι και οι αφελείς χαρακτήρες. Δυστυχώς το Exists έχει πέντε από αυτούς (και τα συνήθη ζευγαράκια μέσα αλλά και το κλασσικό geek) οι οποίοι δεν καταστρώνουν ένα σχέδιο αντεπίθεσης όμως χωρίζονται διαρκώς όπως προστάζει το κοινότυπο σενάριο. Φανερά πιο έξυπνος ο Bigfoot, που είναι προïόν stunt και όχι CGI, τους κατατροπώνει και στο τέλος δείχνει και την ευαίσθητη πλευρά του. Δεν θα χάσετε απολύτως τίποτα αν το προσπεράσετε.

Μαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 28 Νοε. 2017, 14:58
Ενημέρωση: 28 Νοε. 2017, 14:58
Τίτλος:
Exists... (Υπάρχει)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
81
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos