Σύνοψη: Ο Κρεγκ, ενώ βρίσκεται σε οικονομικό τέλμα και είναι ανήμπορος να στηρίξει την οικογένεια του, συναντάει σε ένα μπαρ τον παλιό του φίλο Βινς. Μετά από μερικά ποτά λέγοντας για τις ζωές τους, γνωρίζουν ένα ζευγάρι τον Κόλιν και την Βάιολετ και γίνονται όλοι μαζί μια παρέα. Όσο περνάει η ώρα όμως οι δύο φίλοι μπλέκονται σε ένα παιχνίδι αλλεπάλληλων στοιχημάτων, στημένο από το--μέχρι πρότινος, φιλικό ζευγάρι. Η κατάσταση γρήγορα θα ξεφύγει αφού και οι δύο έχουν μεγάλη ανάγκη από χρήματα. Πόσο μακριά θα φτάσουν όμως;

Άποψη: Εσείς μέχρι πού θα ήσασταν διατεθειμένοι να φτάσετε ώστε να μην μείνει η οικογένεια σας στον δρόμο; Κατά πόσο θα ήσασταν ικανοί να γελοιοποιηθείτε και να εξευτελιστείτε για κάτι εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια; Και στο τέλος, θα άξιζε; Με κάτι τέτοια ερωτήματα σε βασανίζει το Cheap Thrills από την αρχή μέχρι το τέλος, αναγκάζοντάς σε να δεις πέρα από τις ηθικές αρχές του ανθρώπου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Cheap Thrills είναι το κινηματογραφικό ντεμπούτο του  Ε.Λ Κατζ (του φετινού Small Crimes από Netflix) που έκανε πρεμιέρα στο South by Southwest τον Μάρτιο του 2013, απέσπασε το βραβείο κοινού και μετά από έναν χρόνο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ. Οι σεναριογράφοι Ντέιβιντ Τσιρτσιρίλο και Τρεντ Χααγκα πολύ έξυπνα κατάφεραν να γράψουν μια μαύρη κωμωδία για τους ηθικούς φραγμούς του ανθρώπου οι οποίοι εύκολα μπορούν να καταπατηθούν υπό την έννοια της φράσης «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Όσο βέβαια υπάρχει κάποιος καλοθελητής που ψάχνει να εκμεταλλευτεί για να ικανοποιήσει δικές του, κάπως διαστροφικές, επιθυμίες.

Στην αρχή οι προκλήσεις χαμηλού ηθικού κόστους δίνουν την αίσθηση του αστείου, σταδιακά όμως, με κάθε μυστήριο βλέμμα και κάθε δολάριο που πέφτει δεν αργούμε να καταλάβουμε το τελικό σχέδιο αυτού του ιδιόρρυθμου  ζευγαριού. Ένα do-it-yourself  Hunger Games μπροστά στα μάτια τους και μέσα στο ίδιο τους το σαλόνι. Αρρωστημένες σκηνές, που θα σας κάνουν να πάρετε τα μάτια σας από την οθόνη, από δυο χαρακτήρες που ήταν ισάξια απελπισμένοι για χρήματα και θα κάνουν οτιδήποτε για να τα αποκτήσουν. Η ταινία σε φέρνει σε άβολη θέση αλλά το κάνει αρκετά καλά.

Μαρία Γκιούλη

Πρώτη δημοσίευση: 29 Οκτ. 2017, 17:17
Ενημέρωση: 29 Οκτ. 2017, 17:21
Τίτλος:
Cheap thrills (Φθηνές ανατριχίλες)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos