Σύνοψη: Ένα εντυπωσιακό παζλ με εικόνες, με ανακατεμένους τους χαρακτήρες που σχεδόν δεν θυμάσαι τα ονόματα τους, και τους ήχους, όλα αυτά μαζί να πρωταγωνιστούν στη Βαρσοβία:

Ένας ζηλιάρης σύζυγος εκτός ελέγχου, η ελκυστική γυναίκα του που είναι ηθοποιός, ένας γλοιώδης σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, μια αποπροσανατολισμένη νεαρή γυναίκα, ένας πωλητής χοτ ντογκ που έχει κάνει φυλακή, ένας ανήσυχος φοιτητής σε μυστηριώδη αποστολή, ένας καθαριστής τζαμιών σε ουρανοξύστη που κάνει διάλειμμα παρανόμως, ένας ηλικιωμένος σκιτσογράφος, μια φρενήρης ομάδα τραυματιοφορέων και μια παρέα πεινασμένες καλόγριες. Ένα δείγμα σύγχρονων αστικών ταυτοτήτων που διαπλέκονται στη ζωή και στην αγάπη. Μια απρόσμενη αλυσίδα γεγονότων, που μπορούν να σημαδέψουν πολλά πεπρωμένα σε 11 λεπτά.

Άποψη: Αξίζει να αναφερθεί πως το  "11 Minutes" έχει χαρακτηριστεί  η ευρωπαϊκή απάντηση στο "Shortcuts" του Robert Altman. O Πολωνός Jerzy Skolimowski ("Deep End," "Essential Killing") στα 76 του χρόνια, δημιουργεί μια άκρως εκρηκτική ταινία που θυμίζει έντονα τις ταινίες περιπέτειας και αγωνίες  που βγάζει εύκολα το Χόλιγουντ.

Η εκθαμβωτική κινηματογράφηση του όμως δεν είναι αρκετή για να μην αναρωτηθείς κατά τη διάρκεια αυτών των 80κάτι λεπτών, ποια ακριβώς είναι η ουσία των ανακατεμένων εικόνων που ξεπροβάλλουν μπροστά στα μάτια σου.

Και το αναρωτιέσαι διαρκώς. Αλλά η απάντηση δεν έρχεται.

Έχουμε να κάνουμε όμως με ένα δυνατό θρίλερ που μιλά με το δικό του τρόπο για το χάος μιας πόλης, για το χάος ολόκληρης της ανθρώπινης κοινωνίας.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Μαρτίου 2017, 16:49
Ενημέρωση: 5 Μαρτίου 2017, 16:49
Τίτλος:
11 minutes (11 λεπτά)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
81
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos