Deep End

Ο 15χρονος Μάικ πιάνει δουλειά στα τοπικά λουτρά όπου και αποκτά ερωτική εμμονή με τη Σούζαν μια ελκυστική νέα γυναίκα που δουλεύει εκεί...
Deep End - κριτική ταινίας

Του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Ο Τζέρσι Σκολιμόφσκι μαθήτευσε δίπλα στον Ρομάν Πολάνσκι για τον οποίο και έγραψε τους διαλόγους στο κλασικό έργο του τελευταίου Knife in the Water/1962.

Εδώ ο Πολωνός σκηνοθέτης παρουσιάζει μια ιστορία από το εργατικό east-end γεμάτη εφηβική ενέργεια, εμμονή και κοινωνικό σχόλιο, που εκτυλίσσεται στα δημόσια μπάνια όπου εργάζονται μια ελευθέρια κοκκινομάλα κι ένας νεαρός πρωτάρης. Τους δύο αδιέξοδους και περίπλοκους χαρακτήρες υποδύονται υποδειγματικά η Άσερ και ο Μόλντερ (κι οι δυο τους πανέμορφα πλάσματα) ενώ οφείλουμε να σημειώσουμε την έντονη παρουσία της αγγλίδας σεξοβόμβας των 50s, Νταϊάνα Ντορς, που σχεδόν κλέβει την παράσταση. Η ταινία υποψιάζει για kitchen sink δράμα στο στυλ του Κεν Λόουτς, στην πορεία  ωστόσο παραδίδει ένα σουρεάλ θέατρο παραλόγου με σκοτεινά κωμικά στοιχεία και αριστουργηματική κινηματογράφηση. 

Έντονες χρωματικές αντιθέσεις, ευρηματική χρήση της κάμερας και έξοχο soundtrack από τον Κατ Στίβενς (και τoυς θρυλικούς krautrockers CAN), δημιουργούν μια ιδιαίτερα ιμπρεσιονιστική ατμόσφαιρα που ταιριάζει με το δυνατό, σεξουαλικά φορτισμένο δράμα της ταινίας που μένει μαζί με το θεατή, αρκετά μετά το τέλος του φιλμ. Η ταινία επιτέλους κυκλοφόρησε σε remastered dvd και b-ray το 2011 αφού είχε πρώτα προβληθεί σε φρέσκιες κόπιες από το BFI. Αναζητήστε την!

Πρώτη δημοσίευση: 19 Απριλίου 2013, 14:27
Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2013, 14:29
Τίτλος:
Deep End (Deep End)
Έτος: 
Διάρκεια: 
90

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos