Berlinale 15: Με Μάλικ και Γκριναγουέι το Διαγωνιστικό

Δημοσίευση: 16 Δεκ. 2014, 01:07

Aνακοινώθηκαν οι πρώτες ταινίες που θα διεκδικήσουν την φετινή Χρυσή Άρκτο στο προσεχές Φεστιβάλ του Βερολίνου και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν φυσικά οι νέες δουλειές του Τέρενς Μάλικ και του Πίτερ Γκριναγουέι.

H πρώτη είναι το "Knight of cups" με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Κέιτ Μπλάνσετ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζέισον Κλαρκ, Ουές Μπέντλεϊ, Ίμοτζεν Πουτς κλπ, το οποίο διαθέτει ένα αρκετά εντυπωσιακό και "στρωτό" (για Μάλικ) τρέιλερ, το οποίο βέβαια σε ελάχιστα θα μοιάζει με την ταινία όπως πάντα! Και όσο για το στόρι: Ένας άνδρας, πειρασμοί, διασημότητα και υπερβολή (αυτά). Το δεύτερο είναι το "Eisenstein in Guanajuato", με τον Γκριναγουεϊ να σκηνοθετεί την ζωή του Σεργκέι Αϊζενστάιν, όπως σας είχαμε γράψει πριν περίπου έναν χρόνο.

Οι υπόλοιπες τέσσερις ταινίες του Διαγωνιστικού που ανακοινώθηκαν είναι το «45 Years» του Αντριου Χέιγκ («Weekend») με πρωταγωνίστρια τη Σαρλότ Ράμπλινγκ, το «As We Were Dreaming» του Γερμανού Αντρές Ντρέζεν («Cloud 9»), το «Ixcanul Volcano», πρώτη ταινία του Τζάιρο Μπουσταμέντε (και πρώτη ταινία από τη Γουατεμάλα που διαγωνίζεται στο Βερολίνο) και το «Under Electric Clouds» του Ρώσου Αλεξέι Γκερμάν.

Εκτός συναγωνισμού θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της και η «Σταχτοπούτα» του Κένεθ Μπράνα και θα αστράψουν τα φλας στο κόκκινο χαλί του Μπερλινάλε Παλάς (πρέπει να πας) με τους Κέιτ Μπλάνσετ, Λίλι Τζόουνς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Στέλαν Σκάρσγκααρντ, Ρίτσαρντ (Ρομπ Σταρκ) Μάντεν.

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα διεξαχθεί από τις 5 έως και τις 15 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα δύο μεγάλα του αφιερώματα στον Βιμ Βέντερς και στα 100 χρόνια Technicolor.

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής που θα αποφασίσει για τα φετινά μεγάλα βραβεία είναι ο Ντάρεν Αρονόφσκι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos