Berlinale 2018: Οι τηλεοπτικές σειρές που θα κάνουν πρεμιέρα

Δημοσίευση: 19 Ιαν. 2018, 17:08
Συντάκτης:

Το Φεστιβάλ του Βερολίνου ήταν το πρώτο που από τα A-class ευρωπαϊκά που ενέταξε στο πρόγραμμά του το τμήμα «Berlinale series» και στο οποίο μια σειρά από νέες τηλεοπτικές σειρές πραγματοποιούν την παγκόσμια πρεμιέρα τους με την προβολή των δύο πρώτων επεισοδίων πριν προβληθούν στην μικρή οθόνη.

Το φετινό πρόγραμμα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα δούμε μεταξύ άλλων οι νέες σειρές των Ρίντλεϊ Σκοτ και τον Αλεξ Γκίμπνεϊ, με τις προβολές να διεξάγονται όλες στο πολύ όμορφο Zoo Palast.

Οι επτά σειρές που θα προβληθούν έχουν κεντρική ιδέα το μοτό «οι δομές της εξουσίας επαναλαμβάνονται τις τελευταίες δεκαετίες και η αντίσταση είναι αναγκαία».

Ξεχωρίζει λοιπόν καταρχήν το «The Terror» των AMC, Amazon σε παραγωγή Ρίντλεϊ Σκοτ και τους Τζάρεντ Χάρις, Κίαραν Χιντς, Ίαν Χαρτ στο καστ, ενώ βασίζεται στο μυθιστόρημα του Νταν Σίμονς που περιγράφει το ταξίδι του εξερευνητή Σερ Τζον Φράνκλιν στην Αρκτική, το οποίο εξελίσσεται σε θρίλερ μέσα στον πάγο που αποδομεί την ιεραρχία στην διοίκηση του πλοίου. Περισσότερα σας έχουμε δείξει εδώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το «The Looming Tower» των Amazon & Hulu, από τους Αλεξ Γκίμπνεϊ (Enron, the smartest guys in the room & Zero Days) και Νταν Φούτερμαν (Foxcatcher), με τους Τζεφ Ντάνιελς, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Mάικλ Στόλμπαργκ στο καστ. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Λόρενς Ράιτ και περιγράφει το σύμπαν της CIA και του FBI στα τέλη της δεκαετίας του '90 και την μεταξύ τους κόντρα, με αφορμή μια επικείμενη επίθεση εναντίον των Η.Π.Α.. Πρεμιέρα 28/2/18.

Την επίσημη έναρξη του τμήματος θα αποτελέσει το «Picnic at Hanging Rock» της Λαρίσα Κοντράκι, όπου η Νάταλι Ντόρμερ (η Margaery Tyrell από το GOT)  υποδύεται την αυστηρή διευθύντρια ενός οικοτροφείου από το οποίο τρεις οικότροφοι εξαφανίζονται μυστηριωδώς στη διάρκεια μιας σχολικής εκδρομής την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνο το 1900.

Οι υπόλοιπες σειρές που θα προβληθούν, εδώ.

Το MOVE IT θα βρεθεί για 8η συνεχόμενη χρονιά στην γερμανική πόλη και θα καλύψει το πιο ανήσυχο A-Class κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ευρώπης (15-25/2/18), με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο. Όλα όσα συμβαίνουν, θα τα βρίσκετε στο ειδικά διαμορφωμένο section μας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos