Berlinale 17: Ξεκινά!

Δημοσίευση: 9 Φεβ. 2017, 17:29
Συντάκτης:

Η φετινή διοργάνωση της Berlinale είναι με διαφορά η φτωχότερη αν το δεις κανείς από την οπτική γωνία της παρουσίας στην γερμανική πόλη γνωστών κινηματογραφικών αστέρων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι σαν διοργάνωση άρχισε να παρεκκλίνει από τις σταθαρές χρόνων που την έχουν καταξιώσει, όχι σαν το πιο λαμπερό (ασυναγώνιστες οι Κάννες), αλλά σαν το πιο ουσιώδες φεστιβάλ της Ευρώπης.

Διαγωνιστικό, Panorama, Forum, Generation, Belrinale Talents, Food cinema, masterclasses, Νative 2017 Indigenous Cinema, Classics, EFM Industry Debates, EFM Horizon, Market, Africa Lab, Books at Berlinale, εμπειρίες, κινηματογραφικές μνήμες, ένα σινεφιλικο πανηγύρι που απαιτούνται δημοσιογραφικές ομάδες των 15 και 20 ατόμων (όπως σε Variety, Screen International, Hollywood Reporter) για να πεις ότι έχεις κάποια τύχη ώστε να καλύψει όλον αυτόν το χείμαρρο.

Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα έχουμε 18 ταινίες (6 εκτός διαγωνιστικού) και 22 από αυτές θα κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο Φεστιβάλ. Ξεχωρίζουν o Άκι Καουρισμάκι με το «The Other Side of Hope» (φωτό), η Σάλι Πότερ με το «The Party», η Ανιέσκα Χόλαντ με το «Spoor», ο Σεμπαστιάν Λέλιο με το «Α Fantastic Woman», ο Όρεν Μόβερμαν με το «The dinner». Εκτός συναγωνισμού, μεγάλος ντόρος θα γίνει με τα «Trainspotting 2» του Ντάνι Μπόιλ και «Logan» του Τζέιμς Μάνγκολντ, αλλά με το «Final Portrait» του Στάνλεϊ Τούτσι.

Αρκετά ενδιαφέροντα –σε θεωρητικό πάντα επίπεδο- φιλμάκια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Πανοράματος, με 51 ταινίες από 43 χώρες, από τις οποίες οι 21 ντοκιμαντέρ. «Τhe misandrist» του Μπρους Λα Μπρους, «Berlin syndrome» της Κέιτ Σόρτλαντ, «Call me bby your name» του Λούκα Γκουαντανίνο, «God’s own country» του Φράνσις Λι, «I am not your negro» του Ραούλ Πεκ, «Skins» του Εντουάρντο Καζανοβά, «Politica, manual des instrucciones» του Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα, «Tangerine Dream» της Μαργκαρέτ Κρέουζερ, είναι αυτά που ξεχωρίζουν, ενώ ορισμένοι ακόμα τίτλοι μας κίνησαν το ενδιαφέρον:

Από το Generation, τα «On the road» του Μάικλ Ουιντερμπότομ, «Βutterfly kisses» του Ραφάλ Καπελίνσκι, «Freak show» της συζύγου του Sting, Τρούντι Στάιλερ, «Weirdos» του Μπρους ΜακΝτόναλντ. Από το Forum, τα «Barrage» της Λάουρα Σρόντερ, «Dayveon» του Αμάν Αμπάσι, «For Akheem» του Τζέρεμι Λιβάιν, «Golden exits» του Άλεξ Ρος Πέρι. Προσθέστε το εντυπωσιακό retrospective για την επιστημονική φαντασία με τίτλο «Future Imperfect. Science. Fiction. Film» με 27 φιλμ, μαζί και τα πάντα επίκαιρα Drama Series Days με επιλεγμένες τηλεοπτικές σειρές που θα ξεκινήσουν προσεχώς, αλλά και τα Berlinale Classics με «Terminator 2: Judgement Day», «Maurice», «Annie Hall», «Night of the Living Dead» στο πρόγραμμα και αντιλαμβάνεστε για τι χαμό αναφερόμαστε.

Όλα τα παραπάνω τα έχουμε ήδη προαναγγείλει ή θα τα καλύψουμε προσεχώς στο ειδικό section του MOVE IT για το Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Μείνετε συντονισμένοι τόσο εδώ, αλλά και στις επίσημες σελίδες μας σε Facebook και Twitter με συνεχή ενημέρωση με νέα, φωτό, βιντεάκια και αρκετέ εκπλήξεις σε συνεχή ροή!

Καλό φεστιβάλ! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos