Berlinale 17: Οι πρώτες ταινίες του Διαγωνιστικού

Δημοσίευση: 17 Δεκ. 2016, 05:33
Συντάκτης:

Η φετινή, 67η διοργάνωση για το Φεστιβάλ του Βερολίνου, ανακοίνωσε τις πρώτες ταινίες για το Επίσημο Διαγωνιστικό του πρόγραμμα, στις οποίες περιλαμβάνονται τα νέα φιλμ των Άκι Καουρισμάκι, Σάλι Πότερ, Όρεν Μόβερμαν και Ανιέσκα Χόλαντ, μεταξύ άλλων.

Το «Τhe Other side of Hope» του Άκι Καουρισμάκι διαδραματίζεται στο Ελσίνκι και ακολουθεί την ιστορία ενός πρόσφυγα από την Συρία που ζητά άσυλο στην Φιλανδία, ενώ παράλληλα θα δεθεί με έναν περιπλανώμενο πωλητή και θα βιώσουν μαζί διάφορα απρόοπτα. Η πρώτη ταινία του Φινλανδού σημιουργού μετά το Λιμάνι Της Χάβρης το 2011.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες που ανακοινώθηκαν, συναντάμε το «The Party» της Σάλι Πότερ με Κίλιαν Μέρφι, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Έμιλι Μόρτιμερ, Τίμοθι Σπολ Πατρίτσια Κλάρκσον και Μπρούνο Γκανζ, αλλά και το «The Dinner» του Ορεν Μόβερμαν (Rampart, The messenger, Time out of mind) με Ρίτσαρντ Γκιρ, Κλόι Σεβινί, Ρεμπέκα Χολ, Στιβ Κούγκαν, Λόρα Λίνεϊ. Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο ζευγάρια που καλούνται να συζητήσουν ένα έγκλημα στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται τα παιδιά τους.

Επίσης, το «Pokot» της Ανιέσκα Χόλαντ (In darkness), το «Una Mujer Fantástica» του Σεμπάστιαν Λέλιο (Gloria), τo "Αna, mon amour" του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ (Child's pose).

Τα υπόλοιπα φιλμ που ανακοινώθηκαν, εδώ.

Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί η ταινία του Φερνάντο Τρουέμπα με πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ, «The Queen of Spain» που αποτελεί συνέχεια της ταινίας «Το Κορίτσι των Ονείρων Σου», μία ταινία με ηρωίδα μια φανταστική Ισπανίδα ηθοποιό που προσελκύει τα βλέμματα του Γιόζεβ Γκέμπελς. Στο «The Queen of Spain» η Κρουζ ερμηνεύει τον ίδιο χαρακτήρα που γυρίζει μια χολιγουντιανή ταινία στην Ισπανία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, τα "The young Karl Marx" του Ραούλ Πεκ και "Last days in Havana" του Φερνάντο Περέζ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2017 και φυσικά το MOVE IT θα βρεθεί στην γερμανική πόλη και θα το καλύψει δημοσιογραφικά για 7η συνεχόμενη χρονιά...

 

Πρώτη δημοσίευση: 17 Δεκ. 2016, 05:33
Ενημέρωση: 17 Δεκ. 2016, 05:33
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos