Berlinale 17 - "Final portrait": Τζέφρι Ρας, Άρμι Χάμερ και τέχνη...

Δημοσίευση: 6 Φεβ. 2017, 18:46
Συντάκτης:

Ο Armie Hammer έκανε το ντεμπούτο του στο Χόλυγουντ με την συμμετοχή του στην ταινία The Social Network και παρά την προσπάθειά του για μεγάλη επιτυχία μέσα από τις ταινίες ‘The Lone Ranger’ και ‘The Man From U.N.C.L.E.’, φαίνεται πως ταίριαξε εν τέλει καλύτερα σε μικρότερες και πιο ανεξάρτητες δημιουργίες. Τον είδαμε πρόσφατα στο ‘The Birth of a Nation’, στα ‘Nocturnal Animals’ και ‘Free Fire’ και τώρα βρίσκεται στο καστ και του ‘Call Me By Your Name’ που θα προβληθεί στην φετινή Μπερλινάλε. Όμως, στην Μπερλινάλε θα βρίσκεται και με μία δεύτερη ταινία, το Final Portrait, για τον γλύπτη και ζωγράφο Alberto Giacometti, στην οποία έχει τον ρόλο του James Lord, του κριτικού τέχνης και βιογράφο του Giacometti. Μάλιστα, το πορτραίτο που έφτιαξε ο Giacometti για εκείνον ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό την ταινία του Tucci, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζέφρι Ρας στον ρόλο του Ελβετού καλλιτέχνη.

Παρίσι 1964. Ο Giacometti είναι εκείνος που αποφασίζει πότε είναι η ώρα για δουλειά, ποτό, αμφιβολία, καταστροφή, φλέρτ ή γέλιο στο στούντιό του. Ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, που οι δουλειές του αγγίζουν ρεκόρ πωλήσεων, και κρύβει τα αποκτήματά του στο στούντιό του. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τσακώνεται συνεχώς με τη γυναίκα του Annette. Ένας άλλος λόγος είναι και πως η ερωμένη του Caroline δέχεται όλη του την τρυφερότητα. Ο αδερφός του, Diego, επίσης καλλιτέχνης είναι ιδιαιτέρως συνηθισμένος στην ιδιοσυγκρασία του. Μία μέρα ο Giacometti ζητά από τον Αμερικανό κριτικό τέχνης και βιογράφο James Lord να ποζάρει για εκείνον. Όμως οι συναντήσεις τους διαρκώς διακόπτονται από επισκέψεις σε μπιστρό ή βόλτες με το αυτοκίνητο, χωρίς να προδιαγράφεται πότε θα τελειώσουν και ο Lord αναβάλει συνεχώς την πτήση της επιστροφής.

Η ταινία κρυφοκοιτάζει τη ζωή του Ελβετού καλλιτέχνη δύο χρόνια πριν τον θάνατό του. Στην 5η του ταινία ως σκηνοθέτης, ο ηθοποιός Stanley Tucci δημιουργεί το πορτραίτο του Giacometti με όλες του τις αδυναμίες αλλά και τη δύναμή του και φανερώνει πολυεπίπεδα την δυνατότητά του για χάος αλλά και για οργάνωση, για καταστροφή αλλά και για εκ νέου αναγέννηση. Οι θεατές θα παρατηρήσουν μία ιδιοφυία να εργάζεται, στο πρόσωπο του Rush ως Giacometti.

H ταινία είναι βασισμένη στην βιογραφία του James Lord «A Giacometti Portrait», που βρίσκεται μεταφρασμένο και στα ελληνικά με τον τίτλο «ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΤΖΙΑΚΟΜΕΤΤΙ», εκδ. ΣΜΙΛΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos